LAC DU DER 02/11/2017 – DAG 2

Machteld Kaesemans

Deze ochtend gingen ze eerst genieten van het uitvliegen van de Kraantjes! Het was grijs en bewolkt. Ze brachten een deel van de voormiddag door aan de “Presqu’ile de Champaubert (zie kaart) .

  De gerenoveerde kerk lijkt op te stijgen vanuit het water en is zeer gekend.

Ze sprokkelden meerdere waarnemingen o.a. appelvink, slechtvalk (meestal zittend op een stomp van een gekapte eik) goudvink, matkop en glanskop.

Tijdens het middageten te Larzicourt kwam de zon even door het wolkendek priemen en genoten ze van barmsijs, middelste bonte specht en opnieuw appelvink. Spijtig genoeg vonden ze de zo begeerde kroeskoppelikaan niet!

Nu ging het naar de zandgroeven of carrières van Matignicourt- Goncours. Honderden tafel -en kuifeenden lieten zich van dichtbij bewonderen. Er zwommen ook een vijftigtal krooneenden. De ganse dag door spotten ze kraanvogels, geelgorzen en grote zilverreigers.

Ze sloten de dag opnieuw af aan de dijk waar duizenden kraanvogels opnieuw de Der binnenvlogen…een onvergetelijk schouwspel!

Hierbij nog een tekstje van Karina:” De duizenden kraanvogels met hun delicate rode veeg, hun rauwe gru gru kreten onderbroken door het zachte gesis van hun jongen terwijl ze overvliegen, de aalscholvers, meerkoeten, eenden waaronder een vijfigtal krooneenden, grote en kleine zilverreigers bij de vleet…een magische plaats”!

 Thuisreporter: Machteld 2/11/2017

Foto’s: Karina en Frank.