Blikvangers van 20/11 tot en met 26/11/2017

Machteld Kaesemans

Nog enkele wintergasten deden hun intrede deze week: een Grote zaagbek aan de Warandeputten, een overvliegende Kleine zwaan, een Roodhalsgans e.a.

Er werd een Krooneend gespot aan de Kwetshage, de sierlijke Pijlstaart liet zich ook bewonderen, Roerdomp en Waterral waren regelmatig van de partij. De Houtsnip en Watersnip waren eveneens hier en daar te bespeuren, maar een behoorlijke foto vinden van de Houtsnip is geen sinecure!

Een Kraanvogel verbleef nog praktisch de hele week in Speyen en er  staan nog heel wat andere soorten op de vogellijst.

Als laatste Blikvanger, die alles met vogelkijken te maken heeft, wil ik mijn Mergusvrienden danken voor de mooie namiddag die ze me bezorgden. Morgen 28 november is het mijn verjaardag. Op 25 /11 gingen we vogels spotten in Dudzele en in de Achterhaven. ’s Avonds werd er nog gezellig getafeld en nagepraat. Ze bezorgden me ook een leuk, gezond geschenk. Het was een schitterende namiddag en avond vol vriendschap en warmte…bedankt allemaal. Ook een groot dankwoord aan alle Mergussers die mijn wekelijkse Blikvangers waarderen en de natuur helpen beschermen.  Hopelijk kan ik nog enkele jaren met jullie genieten van deze “Wondere Wereld”!

Tot volgende week en veel lieve groeten.

Machteld.

Roodhalsgans

© Danny Claeysier

Krooneend

© Marc Nollet

Pijlstaart

© Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Anna Schneider, Annick Decruyenaere, Anny Anselin, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Anton Cnudde, Arlette Mestdagh, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Augustijns, Bart Mortier, Bart Vantorre, Benoit Van Damme, Bernard Miserez, Bernd Willaert, Bruneel Luc, Bruno Beyen, Charles Carels, Dany Depauw, Dany Salembier, Dirk Content, Dries Candaele, Elke Lycke, Emile De Clerck, Emile Kimman, Emmanuel Crul, Emmanuel Tinti, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erwin Derous, Erwin Sys, Etienne Peeters, Fabien Dormal, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert Boelens, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Gerard Liegeois, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Rappé, Guy De Vos, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Ooms, Hendrik Borglevens, Herman Blockx, Ingrid Nel, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jarne Maes, Jasper Vandecasteele, Jean Coulee, Jean Hugé, Jean Pieters, Jim Oostvogels, Jo Packet, Johan Buckens, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Helpers, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Jos Van Kerckhoven, Kamiel Aerts, Karel Boey, Karina Samyn, Karl Van Lierde, Koen Baute, Koen Vandepitte, Kris De Wit, Kris Lesage, Kristof Goemaere, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Dijon, Luc Vanpaemel, Maarten Goessaert, Maarten Vangansbeke, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Nollet, Marc Van Daele, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Mathieu Vandewiele, Maurice Meunier, Michel Louette, Miro Van Vreckem, Mylle Johnny, N. Hurkmans, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Norbert Desmet, Patrick Beirens, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Dawagne, Paul Decuypere, Paul Durinck, Peter Schuermans, Peter Wijnsouw, Pierre Blockx, Piet Allegaert, Pieter Blondé, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Roland François, Roland Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Serge Allein, Simon Veys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Cornelus, Stefaan En Friedel Depover, Stephan De Rouck, Steven D’haese, Stijn Vincent, Thijs Tanghe, Tom D’heedene, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vic Puype, Vwg ‘S Heerenbosch Registratie, Walter De Smet, Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Declercq, Wim Van Sompel, Wout De Rouck, Wouter Van Assche.

Kleine Zwaan

© Marnix Vyncke

Roerdomp

© Marnix Vyncke

Waterral

© Marc De Ceuninck

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Houtsnip

© Vincent Legrand

Watersnip

© Marc Nollet

VOGELLIJST:

Roodhalsgans, Kleine zwaan, Grote zaagbek,  Parelduiker, Roodkeelduiker, Kuifduiker, Geoorde fuut, Roerdomp, Koereiger, Grote zilverreiger, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Slechtvalk, Waterral,  Kraanvogel  Steltkluut, Kleine strandloper, Paarse strandloper, Kleine alk, Alk of Zeekoet, Kerkuil,  Bosuil, Velduil, Roek, Baardman, Strandleeuwerik, Cetti’s zanger, Sperwergrasmus, Waterpieper, Grote barmsijs, Kleine barmsijs, Frater, Goudvink, Appelvink, IJsgors.

Mijn Verjaardag

 

Bovenste foto:© Grote Zaagbek / Geert De Clercq

Machteld Kaesemans 27/11/2017