MERGUS WEEKNIEUWS 2017/49: MERGUS WEEKEND -AFGELOPEN WEEKEND/OPTIEKBEURS/VOGELFESTIVAL – BROEDVOGELS 2017 – REISVERSLAGEN – BLIKVANGERS

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

 

Hoys allen

 

Zie hier ons recentste nieuws!

 

LAST MINUTE AANBIEDING – VOOR DE VLUGGE BESLISSERS – JE KAN MEE OP MERGUS WEEKEND

 

Karina trekt dit weekend met 7 andere Mergussers op voorbereiding weekend naar de Limburg – Maas uiterwaarden en omgeving. Het is daar ongelooflijk goed voor eenden, ganzen, zangvogels en stootvogels en er liggen heel wat ongekende natuurgebieden. Maar Jef Van de Water meldde zich net  ziek af waardoor dus een plaats vrijgekomen is voor bij voorkeur één Heer. Vertrek vrijdagmorgen/terug zondagavond. Verschillende die hard limburgse Vogelaars gidsen ons. Wil je nog mee – graag als de bliksem mailen naar karina.samijn@telenet.be van wie je dan alle onmiddellijk alle nuttige informatie krijgt! Doen.

 

AFGELOPEN WEEKEND – OPTIEKBEURS – HOGE DIJKEN – VOGELFESTIVAL DAMME

 

Mag ik in naam van de organisatoren iedereen die betrokken was bij deze activiteiten van harte bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Ja ik weet het –  het weer was erg slecht en de opkomst zwakjes – maar toch ben ik er zeker van dat we opnieuw heel nuttig werk verricht hebben en ondertussen toch ook genoten van Appelvinken, Brilduikers, Grote Zilverreigers, duizenden Ganzen..

 

PRAKTISCH WAARNEMINGEN.BE NIEUWS – via JOHAN VH ontvangen

 

Hoys vrienden,       Ik ben bezig met mijn belangrijkste oude ‘manueel’ bijgehouden waarnemingen te registreren in waarnemingen/observado.

 

Twee handige links die ik recent bekomen heb via de webmaster van waarnemingen zijn :

https://euro.observation.org/  : bundeling van alle ‘Europese’ waarnemingen.

https://world.observation.org/ : bundeling van alle waarnemingen over de ganse wereld.

dit ter info voor wie interesse in heeft.  Mvg,    Johan vh

BROEDVOGELS 2017

De laatste gebiedsoverzichten zijn nu definitief binnen en in het computerprogramma ingevoerd. Frank controleert de volgende dagen op schoonheidsfouten – tekortkomingen enz  en gaat dan opnieuw de vaste uitwerkers aanschrijven! Maar alles ziet er veelbelovend uit – surtout dat Roland opnieuw hard aan het programma gewerkt heeft en dat invoer en export steeds makkelijker en beter wordt! Bedankt Roland!

REISVERSLAGEN

Ook niet vergeten dat op onze www.mergus.be honderden unieke vogel reisverslagen staan! Dus plan je je vogelvakantie 2018 –bekijk zeker eens de reisverslagenrubriek, vaak getekend Valérie Goethals. Ook hier bedankt Vallie!

ONZE BLIKVANGERS

Deze week worden enkele winter Tuin- en Parkvogels toegelicht met steeds weer unieke foto’s. Hoe blijft ze het doen – onze Machteld – chapeau!

Frank en het ganse Mergus Team

 ps FOTO BUIZERD – MARC NOLLET  –  VELDUIL –  MARNIX VYNCKE

Ps we hebben een vacature voor een e bike fietsenhersteller bij ons in de www.descheemaeker.be firma. Ken je iemand die in aanmerking zou komen om ons team te versterken – stuur hem zeker door!