Met MERGUS naar de Hoge Venen van 23/03 tot en met 25/03/2018: Dag 1

Machteld Kaesemans

Een enthousiaste bende van 20 personen vertrok deze morgen van op de parking van Steenbrugge naar de Hoge Venen voor een topweekend.  Vijf wagens namen de richting Ovifat om rode wouw, dwerguil, ruigpootuil, grijskopspecht en zoveel andere “Schoonheden” te gaan zoeken.

Ze logeren in “Gite d’Etape d’Ovifat” en bij aankomst zagen ze al onmiddellijk rode wouw, glanskop, matkop en grote lijster. Er ligt wel nog veel sneeuw, het is er koud maar de stemming is opperbest.

Geluncht hebben ze wel ergens onderweg want deze namiddag plande Karina een mooie wandeling in Sourbrodt met de naam: “Rur-Nesselo- Bosfagne “ Dit is een tocht van 7 km. door een gevarieerd landschap, zelfs even door een uitloper van de Hoge Venen, langs rustige wegen en paden, waarvan 61 % onverhard is.

Ze vertrokken aan de kerk van Sourbrodt en zagen ondanks de koude en de mist 5 rode wouwen, 3 klapeksters boven de Venen, 20 grote barmsijs, kuifmees, glanskop en matkop. In de beboste omgeving zaten veel kramsvogels en overal buizerds. Karina vermeldde nog vos, ree, bosmuis, woelrat en sporen van evers… eens wat anders dan vogels!!!

 

Deze avond zal het wellicht te mistig zijn voor een uilentocht jammer, maar de sfeer blijft prima!

Hierboven laat ik jullie nog genieten van enkele foto’s tijdens de tocht, genomen door Frank en Karina.  

Tot morgen

Machteld en groeten van de ganse bende.