Schotland / Dag 3 : 18/06/2018

Machteld Kaesemans

Na het ontbijt lieten de Mergussers  zich weer volledig onderdompelen in de fantastische natuur van het Schotse Highland.

Ze trokken naar Dunnet Head waar ze boven op de kliffen een prachtig zicht hadden op de zeevogel kolonies met in de verte de Orkney’s (een eilandengroep). Vooral de papegaaiduikers, alken en zeekoeten lieten zich van dichtbij bewonderen.

Grote en kleine jager zetten wilde achtervolgingsvluchten in op de vele drieteenmeeuwen. De oeverpieper broedt hier en de natuur is wonderbaarlijk, ook het bloementapijt sprak tot de verbeelding.

Op de middag werd de lunch genomen in de schuilhut van St. John’s Pool , een vogelreservaat. Ze hadden zicht op een gemengde broedvogelkolonie van kokmeeuw, stormmeeuw, grote en noordse stern, visdiefjes enz. Nieuw waren de brilduikers en kuifeenden…het was volop genieten!

Na de middag trokken ze opnieuw zuidwaarts. Ze maakten een stop bij een archeologische site met cairns , dit zijn steengraven van 4000-3500 v. Chr., Hier vlogen 3 kleine jagers over.

Ze kwamen aan in het pittoreske haventje van Lybster met tientallen zeevogels. Berriedale met zijn unieke drieteenmeeuwen kolonie vormde de laatste halte. Ze beëindigden de dag met 2 langs vliegende smellekens.  Voordien spotten ze nog visarend en rode wouw.

Ondertussen sloeg de Rode Duivelsvirus toe en reden ze naar hun hotel om de 3-0 stand te vieren

Tot morgen

Machteld.

Foto’s: Karina, Frank en Marc.