Schotland / Dag 4 : 19/06/2018

Machteld Kaesemans

Deze morgen bezochten ze eerst het Tollie Red Kite natural reserve.

        

Op geregelde tijdstippen worden hier rode wouwen gevoederd. Twee vogels kwamen erg dichtbij.  Karina schreef Tollie red kite farm, zalige wandeling tussen en met vogels. Rode wouw volgt alles wat beweegt vanuit de hemel, traag draaiend, superieur”. Als nieuwe soorten noteerden ze goudvink, tjiftjaf, staartmees, rietgors, bruine en blauwe kiekendief.

Voor de middag lunch hielden ze even halt op de brug over de Cromarty Firth waar zich een mooie broedkolonie van visdiefjes en stormmeeuwen bevindt. Ze zagen er ook dodaars, grote zaagbekken, toppereenden, eiders … dit alles tussen de boorplatforms door!!!!

 

In de Ivy Cottage van het Udale Bay Reseve werd geluncht, op het slik spotten ze hun eerste bonte strandloperen speurden naar twee toppers.

Op weg naar de dolfijnen maakten ze nog een fijne wandeling in het Fairy Glen Nature reservaat met veel leuke planten, maar ook met waterspreeuw en zwarte mees. De kleine waterval maakte het geheel af.

Ze hadden dus de hele dag rond de Cromarty Firth baai getoerd en sloten af met een bezoek aan Chanonry Point. Ze werden er verwelkomd door tuimelaars die de gekste capriolen maakten…de zalm werd omhoog gegooid als een speeltje. Zeehonden zwommen voorbij, dit was echte verrukking!

Na al dit moois hoop ik dat ze nog meer leuke dingen beleven en het weer verder meevalt.

Machteld Kaesemans 20/06/2018

Foto’s: Karina, Marc en Frank.