Schotland / Dag 5 : 20/06/2018

Machteld Kaesemans

Vandaag trokken ze bijna de ganse dag naar Cairngorms, een uniek gebied … één van de mooiste natuurgebieden van Europa. U kunt er genieten van rust in het glorieuze landschap. Deze plateaus zijn kaal en koud, ook ‘s zomers voelt het daarboven arctisch aan .

Karina schreef: “ Veranderlijkheid zit in het weer, de wolken die komen en gaan… regen, zon, mist, wind. Een wandeling begint in de mist, plots opent het landschap zich als het gordijn voor de voorstelling. Dat groots, magisch, oeroud landschap, dat stil maakt en klein.”.

Ze hadden pech met het weer, regen en mist bemoeilijkten het zicht. Ze zagen een koppel Schots sneeuwhoen en zochten de morinelplevier en alpensneeuwhoen.

. Tijdens de beklimming merkten ze ook de kleine keverorchis op.

 Na het middageten bij een frisse 6 graden trokken ze verder op zoek naar de morinelplevier en de alpensneeuwhoen. Deze laatste vonden ze terug, verschillende mannetjes en vrouwtjes, ook een wijfje met 3 pulli… wondermooi moment!!! Opnieuw gingen de hemelsluizen open, dus beperkt zicht en opnieuw naar beneden.

Toch was het de moeite geweest met deze unieke weidsheid en rust, die we bij ons niet meer vinden.

Ze sloten de dag af aan Lochindorb, een zoetwatermeer, populair bij vogelaars en vissers. Hier liet een parelduiker zich in prachtkleed bewonderen.  De teller stond ondertussen op 113 soorten en iedereen voelde zich tevreden.

Hierbij wordt Jef Leestmans bedankt, de gids die hen begeleidde tijdens de klim naar de Cairgorms.

Machteld Kaesemans 21/06/2018