Schotland / Dag 6 : 21/06/2018

Machteld Kaesemans

Deze morgen trokken ze naar Loch Fleet nabij Golspie.

De visarend met 2 jongen op nest kreeg de meeste aandacht.  Ze zagen ook een rode wouw en buizerd. Grote lijster, tapuiten en graspiepers waren alom aanwezig en in de dennenbosjes hoorden ze steevast roepende kruisbekken. Eén  grote jager, laag overvliegend, was zeker een verrassing. Nieuwe soorten voor de lijst waren: groenpootruiter, kleine rietgans, smient en pijlstaart.

In de namiddag gingen ze seawatchen, maar eerst  voor het trektellen bezochten ze de whisky distillerie van Clynisch. Daar versterkten ze de innerlijke mens met enkele proevertjes.

Nu ging het verder naar de haven van Brora voor een uurtje seawatchen.  Een groep van 30 kuifaalscholvers  zat op de rotsen terwijl drieteenmeeuwen, jan-van-genten, alken en zeekoeten op hen afvlogen. De klap op de vuurpijl was echter een twaalftal pijlstormvogels die voorbij scheerden.

Tot slot maakten ze nog een mooie wandeling langs duinen en strand. Ze zagen opnieuw de visarend, een mooie groep zeehondjes, 2 rosse grutto’s, een grote parelmoer vlinder  en  veel prachtige orchideeën en duinplanten…. heel speciale flora van de Higlands.

Tevreden reden ze terug naar het hotel want morgen wacht hen een nieuwe drukke dag.

Groeten van Machteld: 22/06/2018