Schotland / Dag 7 : 22/06/2018.

Machteld Kaesemans

Ze reisden naar de westkust en bezochten Handa Island. Het eiland is 3 km2 groot en maximaal 123 meter hoog. In de Prehistorie werd Handa gebruikt als begraafplaats.

Nu is het door mensen onbewoond, maar duizenden vogels hebben er hun thuishaven gevonden. Het is een erg gekende plaats voor natuurfotografen

Op weg naar Handa Island zagen ze 1 visarend en 5 parelduikers in zomerkleed. Na 40 jaar was het voor Frank een emotioneel moment opnieuw voet aan wal te zetten op Handa. Ze werden verwelkomd door een enthousiast RSPB team die hen de nodige basisuitleg gaf over het eiland.

Ze verbleven er een ganse dag. De overtocht verliep vlekkeloos. Ze wandelden het eiland rond met uitzicht op de machtige kliffen. Hier broeden duizenden zeevogels, vooral alken en zeekoeten, ook zwarte zeekoet en papegaaiduiker. Ze zagen indrukwekkende aantallen grote en kleine jagers, overal zingende graspiepers, veldleeuweriken en tapuit.

Een grijze zeehond wuifde hen uit tijdens de terugkeer naar het vasteland.

Dit was de laatste dag in Schotland, dus sloten ze de reis traditioneel af met een “bonte avond”. Met een mooie speech van Jan werden de organisatoren  Karina, Johan VH. en Bukkie met een klein aandenken in de bloemetjes gezet.

Nu zijn ze op weg naar huis. Deze morgen zagen ze nog een topper man en de sperwer was nr. 120 van de lijst. Om 15u30 vertrek uit Inverness naar Schiphol. Ik wens aan iedereen een behouden thuiskomst .

Het was een leuke, leerrijke, ontspannende reis.

Groeten van Machteld.

Foto’s: Frank en  Paul.