Mergus Weeknieuws 2018/28: woensdagavond activiteit – vlindertelling – deelneming – veel mededelingen – broedvogels 2017

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

Ziehier het recente nieuws uit de Mergus Vogelwereld

 

 WOENSDAGAVONDACTIVEIT NU WOENSDAG A.S. 01 AUGUSTUS –  IEDEREEN WELKOM – IN DE SOPHIAPOLDER ERG VEEL VOGELS VOOR HET OGENBLIK – WE GAAN VOOR 75 SOORTEN – IEDEREEN WELKOM

 

01.08.17

18.45 uur havenparking Brugge

19.00 uur parking grensovergang Sint Anna ter Muiden

Autotocht Sophiapolder en kreken van Sint Kruis.

Stefaan Anseeuw

Karina Samyn

Frank De Scheemaeker

 

VLINDERTELLING

 

Beste vlinderteller,

 

Dit weekend is het zover: het Grote Vlinderweekend van Natuurpunt gaat door. Tel jij mee? 

Wandel deze zaterdag en/of zondag een halfuurtje door je tuin en noteer alle vlinders die je ziet. Breng de verschillende soorten op naam met een zoekkaart of website. Zet een streepje voor elke vlinder van elke soort die je ziet, maar let op dat je dezelfde vlinder niet dubbel telt. Tel je later nog een keer? Geef dan een nieuwe telling door. Succes!

 

 

Ps nog net op de valreep een mededeling van Bukkie: Te verkijgen bij Natuurpunt met 10% korting en geen verzendkosten

 

https://winkel.natuurpunt.be/butterflies-of-europe-%20and-neighbouring-regions

 

ZOMERGANZEN

Een woord van dank aan alle tellers en in het bijzonder aan Machteld om alle gegevens in naam van Mergus in te voeren

ZWALUWEN

Alle huiszwaluwentellingen zijn binnen op Knokke na. Deze resultaten zullen bepalen of we voor het eerst de kaap van 1000 bewoonde nesten halen in de regio. Rudy V wanneer mogen we de resultaten verwachten?

OPRECHTE DEELNEMING

Emmanuel C – onze oprechte deelneming bij het overlijden van je papa!

MEDEDELING GUIDO RAPPE

Dag Frank

(Kun je deze mail verspreiden naar wie interesse zou kunnen hebben? Ik zie dat Johan Debuck al enige mensen heeft verwittigd.) 

Dezer dagen verschijnt een nieuwe mijlpaal in de ornithologische literatuur: “Handbook of Western Palearctic Birds Passerines”, 2 dikke delen in een cassette. 

Meer info over boek en auteurs Lars Svensson en Hadoram Shirihai via deze 

https://www.nhbs.com/handbook-of-western-palearctic-birds-passerines-2-volume-set?bkfno=152433&ad_id=2846&utm_source=NHBS+News+%26+Updates&utm_campaign=d52a41f4b4-ornithology_july_2018_07_05_2018&utm_medium=email&utm_term=0_9dd4930fe0-d52a41f4b4-58479797&mc_cid=d52a41f4b4&mc_eid=b47562cbe5

 

Ik doe een rechtstreekse bestelling in Engeland en wil langs deze weg de Mergussers de kans geven mee te profiteren van het snoepprijsje van 120€ (normale prijs 150 £). 

Wel voor zeer snelle beslissers. Nog deze maand.

Vriendelijke groeten   – te bestellen via guido.rappe@gmail.com

MEDEDELING KATRIEN VH

Dag Frankerdefrank, 

Hieronder en in bijlage de aankondiging van een tentoonstelling (Vol de nuit) én boek van Bart Vercruysse en Pol Dewulf: Skokholm – Dream Island. O.a. met foto’s van noordse pijlstormvogel en stormvogeltje.

De tentoonstelling is binnenkort even aanwezig in de Hoge Dijken, in november ook in Montier-en-Der. Informatie om het boek te bestellen en coverfoto zit in bijlage.

De moeite waard om door te sturen! Topwerk.

Boek- en fotovoorstelling ‘Skokholm’

Veel groetjes, Katrien

MEDEDELING TINE DEVROYE

Zelf doen we nog de SAfaries: mag je nog eens in nieuws zetten, als mogelijk?

hier de aankondiging:

https://natuurpuntbrugge.be/natuurwandeling/op-safari-brugge-i-s-m-triennale-brugge-2018-vanaf-25-maart-2018/

(ik ben één van de natuurgidsen die ook als gids enkele keren dit begeleidt als gids, : altijd Boeiend! al nest Futen met drie jongen aan Minnewater =succes; en ook leuke meerkoetenfamilie met vier jongen die we zien groot worden)) en vele andere speciale natuurwonderen, elke keer Anders, ))

BROEDVOGELS 2017

  • Alle soorten zijn uitgewerkt – ingevoerd en gecontroleerd door het broedvogelteam – in het weekend stuur ik de volledige dataset door ter controle door naar iedereen – zodat kort nadien dan de eind lay-out kan beginnen. We hebben met zijn allen opnieuw schitterend geteld – ik moet zeggen dat ik erg trots ben op mijn broedvogeltellers!

 

Mvg Frank en het ganse Mergus Team

 

Photo – Lepelaars – Mergus archief