Mergus Weeknieuws 2018/43: afgelopen weekend- Ark avond – naar Zeeuws-Vlaanderen – Texel – Bustrip Schouwen

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Hoys allen

Oeps  – is de week al weer half weg – het leven gaat veel te vlug .

AGELOPEN WEEKEND

Iedereen van harte bedankt die deelnam aan het simultaan trektellen op de diverse posten. Ondanks het mooie weer – geen opvallende stuwtrek aan de kust. Maar toch is het steeds leuk. Op de www.mergus.be website plaatste ik een kleine bijdrage over de Zeebrugse Veldrietzanger – die ook nog vandaag aanwezig was. Geniet! Filip DR  en Machteld bedankt voor de bijdrage bij het artikel

 

MORGEN DONDERDAG 25 OKTOBER – EERSTE ARKAVOND – FREDERIK W – THE LAST FRONTIER – ALASKA

En wat een kwaliteit opnieuw – Mergusser Frederik Willemyns brengt ons vanaf  20u een best of Alaska: The Last Frontier – arctische toendra/mysterieuze eilanden/Ijsberen. Voorafgegaan door een visuele rollercaster van West naar Oost – niet te missen. Zaal Onze Ark – Sint-Michielslaan 35 – Sint-Michiels. Gratis toegang – mogelijkheid NP kalender 2019 aan te schaffen en bij te praten aan den bar! Ik ben er alvast.

 

ZATERDAG 10 NOVEMBER  – EEN GANSEDAG EXCURSIE  NAAR OOST – ZEEUWS – VLAANDEREN OLV EDDY GADEYNE – MARC DE CEUNINCK EN KARINA SAMYN

Afspraakpunt Brugge: de gekende randparking Haven Brugge om 8u30

Afspraakpunt als je zelf naar Zelzate komt * 9:30 h in de KARNEMELKSTRAAT te 9060 ZELZATE ter hoogte van het waterzuiveringsstation

Deze straat ligt in een KMO zone en is een dreef met hoge populieren.

We bezoeken de machtige polders, natuurgebieden en kreken rond de Braakman, Hulst, Axel, Westdorpe richting Saeftinge. De eerste wintervogels: ganzen, zwanen, eenden, stootvogels zijn volop aan het toekomen. Het wordt een uitzonderlijk vogelrijke dag o.l.v. een groot en enthousiast kenner. Over de middag kan je je boterhammen of een kleine snack nuttigen in een gezellig cafaat. Inschrijvingen is niet 100% noodzakelijk – maar stuur toch maar een mailtje naar frank.descheemaeker@skynet.be . Dan zijn we zeker dat we voldoende carpool wagens hebben. Telescoop, verrekijker, warm schoeisel, enz.  niet vergeten hé.

Eddy biedt er ook zijn uitstekende stootvogelboeken aan uitzonderlijke prijzen aan.

 

 BUSTRIP NAAR SCHOUWEN – DUIVELAND OP ZATERDAG 29 DECEMBER

Wat is het heerlijk zo’n enthousiaste groep te mogen leiden. Na 3 dagen al 32 inschrijvingen. Gewoon schitterend! Dus nog 18 vrije plaatsen – zie nieuwsbrieven –  Schrijf tijdig in – we gaan voor een volle bus!

 

NAAR TEXEL

Van 01 t.e.m 04 november trekken 18 enthousiaste Mergussers naar Texel o.l.v Benny Cottele en Johan Debuck – die zich nu in Helgoland aan het opwarmen zijn. Je kan onze belevenissen dagelijks volgen op de Mergus website. Machteld zal immers dagelijks een overzicht met foto’s van onze belevenissen posten en onze Karina zeker iets op haar facebook.

Met vriendelijke groeten en tot morgenavond

Mvg

Frank

Ps en toch doodjammer dat die laatste kopbal aan de verkeerde kant van de paal belandde daarnet….. ik had het mijn blauw-zwarte vrienden van harte gegund!

Ps – gelieve nu al op de 2019 kalender te plaatsen: vrijdagavond 01 februari – Mergus Winterfeest en weekend 02 en 03 februari – stootvogeltelling

 

ps – foto’s uit de oude doos – Mergus op reis in Gallocante – oktober 2009 – we zijn nog geen haar veranderd hé (smiley)