Met Mergus naar Texel: dag 4

Machteld Kaesemans

Vandaag reden ze eerst naar de Hoge Berg dit is het hoogste punt van een keileembult op het eiland Texel.

De heuvel is 15 meter hoog en ligt tussen de dorpen Den Burg en Oudeschild.

Dan ging het naar het Wad bij De Cocksdorp. Ditmaal was het laag water en honderden steltlopers en eenden zaten wijd verspreid over het slik. Tijdens het middageten aan het uitkijkpunt Robbenjager schreven ze met de Waterral de 117ste en laatste soort bij op hun lijst … daarmee werden Karina en Benny ex-aequo winnaar van het te raden aantal soorten, proficiat!!! Maar op maandag 05 11 ontdekte Patrick Keirsebilck  thuis op een van zijn vele foto’s enkele Kleine Rietganzen op in een groepje Toendratietganzen – zodat het uiteindelijk aantal eigenlijk 118 is en Benny de winnaar.

Voor ze de veerboot namen naar Den Helder, hielden ze nog een laatste stop aan de Mokbaai en genoten ze van de door de zon, mooi belichte steltlopers, eenden en ganzen.

Als toemaatje: Ze besloten gisteravond de derde dag met de traditionele bonte avond. Die bestond uit de eerste Mergus tafelvoetbal competitie, glansrijk gewonnen door het Team Johan Debuck en Kurt Vandamme en gevolgd door de verjaardagsfuif van Katrien… en of er ambiance was!

Benny en Johan,  bedankt voor de perfecte organisatie. Mededeelnemers bedankt voor de vele ‘warme’ momenten. We zijn een “Team” door dik en dun.

Machteld bedankt voor de prachtige dagverslagen op de Mergus website en Facebook.

Frank De Scheemaeker en Machteld.

Foto’s Marc N. en Frank