Mergus Weeknieuws 2018/51: Bustrip – dankwoord – januari tel maand – bijdrage 2019

Frank De Scheemaeker

 

BUSTRIP SCHOUWEN DUIVELAND ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 – VOLLEDIG VOLZET – TOCH NOG EVEN DE BIJZONDERSTE AFSPRAKEN HERHALEN

Schouwen-Duiveland is een prachtig (schier) eiland op een goeie 100 km van Brugge en telt enkele prachtige natuurgebieden zoals De Flauwers Inlagen,   De Prunjepolder, De Schelphoek,    De Brouwersdam

Praktisch:

We verzamelen om 7.15 u en vertrekken stipt om 7.30 uur (stipt) aan de gekende randparking Haven Brugge – Louis Coiseaukaai – en zijn daar terug ca 19u. Om 7u45 pikken we Knokkenaars op thv Ter Mude

We eten ’s middags onze boterhammen op in Plaza ’t Wapen van Stellendam, Voorstraat 2 3251 BD Stellendam, www.wapenvanstellendam.nl.  Je kan er ook een kleine snack eten – als het je te vroeg is om boterhammen te smeren.

Verrekijker – Telescoop – vogelgids – warme kledij aanbevolen. Wandelschoenen zijn voldoende – laarzen hoeven niet. Mogelijkheid de Mergus 2019 kledij te passen en te bestellen! En in Frank zijn nieuwe 2019 Ebike catalogus te kijken (smiley)

Leiding: Karina Samyn en het ganse Mergus bestuur

 NIEUWJAARSDANKWOORD

Ik bedank iedereen van harte voor zijn enthousiasme tijdens al onze activiteiten en in het bijzonder mijn Bestuur en vaste Telkern en heel heel in het bijzonder Machteld met haar Blikvangers!

JANUARI STEEDS DE DRUKSTE TEL + ACTIVITEITEN MAAND VAN HET JAAR

 

Zet in jullie agenda alvast: alle details volgen vlug

 

  • 12 en 13 januari: ganzen – watervogels – reigers – aalscholvers – ooievaars
  • 19 januari wulpenslaapplaats
  • 24 januari – Ark Avond – den Benny
  • 26 januari met Buk naar Duinkerke en meeuwenslaapplaatstelling
  • 30 januari – voorbereiding Steenuileninventarisatie
  • 01 februari – Mergus Winterfeest
  • 01 tot 04 februari – stootvogeltellingen

 

Een prettig eindejaar gewenst!

Frank en zijn ganse Team

 

Met deze oproep zouden we jullie beleefd willen vragen om jullie steunbijdrage van 12€ te storten op rekeningnummer BE 30 380-0084815-11 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding van steunbijdrage 2019. (BBRU BE BB).  Nieuwe sympathisanten worden gevraagd ook hun e- mail door te geven.

 

Uitschrijven op deze Nieuwsbrief kan steeds door een eenvoudige mail naar frank.descheemaeker@skynet.be. Mergus maakt deel uit van de NBO en van NP en ent zijn privacybeleid op dat van Natuurpunt. Zie  www.natuurpunt.be/privacy voor alle details.

 

Onze sponsors zijn en blijven voor 2019 de Mergus stichters – Sights of Nature (Georges De Putter) en fietsen Raleigh (Frank De Scheemaeker)  (een fiets of verrekijker nodig – je weet ons wonen hé)

 Foto – archief Mergus