Blikvangers van 17/06 tot en met 23/06/2019.

Machteld Kaesemans

Toch een paar nieuwe soorten deze week. Een Kwak, reeds lang niet meer gezien, werd rond 22u38 gespot door Jan B. in het centrum van St. Michiels … een plaats waar je deze vogel niet snel zou verwachten. De Kwartel en de Waterral, beide nogal mysterieuze beestjes werden door meerdere vogelaars gehoord en of gezien, daarom plaats ik een mooie foto van beiden in dit artikel. Twee Zwarte ooievaars vlogen over Vloethemveld, een late Koereiger werd gezien aan de Fonteintjes en enkele Bijeneters vlogen over Heist en Lissewege.

Om af te ronden plaats ik nog 4 zangvogels in de picture want het hoogtepunt voor de zang is reeds voorbij. Het mooie ochtendconcert zal niet lang meer duren! Deze vogels van de Sylvia familie klinken zeer welluidend. Ik heb het hier over de Zwartkop, de Grasmus, de Tuinfluiter en de Braamsluiper. Ze worden vooral herkend door hun zang want in het gebladerte zijn ze niet snel te vinden.

Als laatste staat de meesterlijke Nachtegaal nog op het menu vooral te horen in de Zwinbosjes.

Bekijk de vogellijst en ga naar de website van Mergus, zo kunnen jullie alles herbeleven wat deze week te horen en te zien was.

Met vele groeten van Machteld.

Kwartel

© Dieder Plu

Waterral

© Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Adriaan Seynaeve, Andy Slabbinck, Annick Decruyenaere, Antoine Cornelis, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bart Verstraete, Birger Calis, Bjorn Longueville, Bram Vlaeminck, Bregt Desmet, Bruneel Luc, C. Machiels, Catherine Priem, Cesare Rovelli, Crevits Th, Daniël Wybo, Deseure Noel, Didier Vereecke, Dirk Pottier, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, El Takriti Nabil, Emmanuel Crul, Enigo Vandendriessche, Eric Hermy, Erwin Derous, Etienne Peeters, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Debeil, Frederik Willemyns, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Gert Du Cheyne, Gilles Bavay, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Hugo Vandereyken, Ignace Anseeuw, Isabelle Bossuyt, Ivan Provoost, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jasper Vandecasteele, Jean-Marie Kerkhove, Jean-Pierre R., Jelle Quartier, Jens D’haeseleer, Jeroen Desloover, Jo Packet, Joelle Laes, Johan Beyne, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Jozef Germonprez, Jp Valentin, Karel Tack, Karina Samyn, Kathleen Meers, Klaas Debusschere, Koen Baute, Koen Maes, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, L. Delombaerde, Lambelin Pierre, Lenn Van De Zande, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc Vanpaemel, Luna09, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Nollet, Marcel Pottier, Marijke Soetaert, Mylle Johnny, Nele Bossée, Nick Campe , Nick Vanclooster, Noël Lievrouw, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Philippe Deprez, Pierre Van Heuverswyn, Pieter Van Dorsselaer, Rijmenans G, Rik Vande Kerchove, Robbe Gils , Robrecht Pillen, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven Boone, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Maly, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Tom D’heedene, Tom Vermeulen, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vandewiele Pascal, Vandoninck Luc, Veerle, Veerle De Saedeleer, Verduystert J.P, Willem Jans, Willemyns Luc, Willy Dias, Wim Debruyne, Wim Devriendt, Wim Houtteman, Wim Pauwels, Wim Trio, Wouter Faveyts, Wouter Van Gasse, Yann Feryn.

Zwarte Ooievaar

© Kris De Rouck

Koereiger

© Marc Nollet

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Bijeneter

© Johan Buckens

Zwartkop / Grasmus

© Wim Trio / Johan Buckens

Braamsluiper / Tuinfluiter

© Marc De Ceuninck / Ruben Saey

VOGELLIJST:

Kwartel, Topper, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Kwak, Koereiger, Grote zilverreiger, Wespendief, Bruine kiekendief, Havik,   Slechtvalk, Waterral, Steltkluut, Strandplevier, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Dwergstern, Grote stern, Zomertortel, Kerkuil, Bijeneter, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Wielewaal, Cetti’s zanger, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Blauwborst, Nachtegaal,  Gekraagde roodstaart, Boompieper, Kruisbek, Geelgors.

Nachtegaal

© Marc Nollet

Bovenste foto: © Kwak / Daniel Mahieux

Machteld Kaesemans 25/06/2019