Blikvangers van 10/06 tot en met 16/06/2019.

Machteld Kaesemans

Deze week ontdekten we geen nieuwe soorten meer behalve een Blauwvleugeltaling, maar dit was waarschijnlijk een escape. Twee broedgevallen van Middelste Canadese gans werden eveneens genoteerd. Wel werden er meerdere Bruine Kiekendieven gespot en verschillende broedgevallen vastgesteld. Het is altijd heel leuk om roofvogels boven je hoofd te zien rondzweven. De Wespendief doet ook zijn best, elke dag werd er hier of daar een gezien. De Geoorde Fuut stond vele malen op de lijst en is een zeer mooie en elegante duiker.

De rest van deze Blikvanger gaat over pullus en juveniel. De eerste jongen hebben reeds het nest verlaten en ik ging op zoek naar mooie foto’s van deze kleintjes. Zo vond ik afbeeldingen van een kleine Grutto, een Kievit … zo schattig, een groep Bergeendjes, juveniele Meerkoeten, Grote Bonte Specht en een Ooievaar met jong.  

Als laatste wil ik nog vermelden dat alle Slechtvalken van de OLV.toren uitgevlogen zijn. Jammer genoeg is er een “stuntjong” verongelukt door tegen een raam op de binnenkoer van het bisdom te vliegen! Pech, grote pech !!!

Tot de volgende en groetjes.

Machteld.

Wespendief

© Rik De Jaegher

Geoorde Fuut.

© Herman Blockx

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Ann Dumoulin, Annick Decruyenaere, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arthur Floren, Bart Mortier, Bart Vantorre, Bart Verstraete, Birger Calis, Bjorn Longueville, Bregt Vandereyken, Bruneel Luc, Catherine Matthys, Christian De Mori, Decruyenaere Annick, Deseure Noel, Dirk Werbrouck, Dominique Natuurpunt, Dominique Verbelen, Dries Candaele, E J E Boumans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Eric Inghelbrecht, Etienne Peeters, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky Vandorpe, Frederik Willemyns, Geert Carette, Geert De Clercq, Gert Govaerts, Gie Van Den Eeckhaut, Gilles Bavay, Guido Rappé, Guy Houben, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hendrik Borglevens, Ignace Anseeuw, Inga Van Gompel, Isabelle Bossuyt, Ivan Provoost, J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Van Den Berghe, Jean-Pierre R., Johan Beyne, Johan Buckens, Johan De Clerck, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Kamiel Aerts, Karim Neirynck, Katrien Vanhouteghem, Klaas Debusschere, Koen Baute, Koen Driesen, Kris De Wit, Kris Lesage, Kurt Van Damme, L. Delombaerde, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc Vanpaemel, Ludo Sterkens, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Nollet, Marc P, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martine Umflat, Michel Van Den Bogaert, Mylle Johnny, Myrthe Van Brempt, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Dochy, Patricia Terryn, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Peter Adriaens, Peter Watthy, Philippe Deprez, Pieter Blondé, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Puls, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sara Velghe, Serge Allein, Simon Depauw, Simon Feys, Sofie, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Viaene, Stijn Borny , Sven Maly, Thijs Tanghe Tim Vanhaecke, Tim Vochten, Tine Devroye, Tom, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vantieghem, Veerle, Verduystert J.P, Vic Puype, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wouter Faveyts, Xavier Delwarte , Yann Feryn.

Grutto pullus

© Marnix Vyncke

Ooievaar.

© Maarten Willems

Kievit.

© Jean Pieters

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Bergeend pullus.

© Simon Feys.

Meerkoet juv.

© Sam Dewanckele

Grote Bonte Specht 

© Marc Nollet

VOGELLIJST:

Kwartel, Middelste Canadese gans, Zomertaling, Blauwvleugeltaling, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Wespendief, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief,  Slechtvalk, Steltkluut, Strandplevier, Dwergstern, Grote stern, Zomertortel, Kerkuil, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Wielewaal, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Orpheusspotvogel, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Blauwborst, Witsterblauwborst, Gekraagde roodstaart, Bonte vliegenvanger, Boompieper, Kruisbek.

Slechtvalk / verongelukt.

© Paul Maertens.

Bovenste foto: ©Bruine Kiekendief / Marnix Vyncke.

Machteld Kaesemans 18/06/2019.