Mergusreis naar Mallorca 10/09 tot 17/09/2019: Dag 1.

Machteld Kaesemans

Twaalf Mergussers stonden om 04u30 “gepakt en gezakt” in de luchthaven van Oostende gereed voor een weekje vogels spotten in Mallorca. Ze werden in Palma verwelkomd door een geweldig onweer bij hun aankomst. Bliksemschichten kleurden de hemel, donderslagen volgden elkaar in snel tempo op. Gelukkig na regen komt zonneschijn. Tientallen stootvogels vlogen laag over, monniksgier, rode wouw, dwergarend waren de uitschieters. Nieuw voor de meeste van ons was de Balearische roodkopklauwier, ook duinpieper, graszangers en rode patrijzen bekoorden. Dit alles zagen we rond de akkerranden van Inca.

Hieronder krijgen jullie wat sfeerfoto’s

Een prachtig namiddag met totaal onverwacht mooi weer. Bezoek aan twee natuurgebieden nabij Alcudia leverden schitterende waarnemingen op. Vooral de Depuradore was bijzonder leuk met o.a  Marmereend, Purperkoet, Zwarte Ibis, Steltkluut, tientallen Bosruiter, Kemphaan, bontbek en kleine plevier, Zwarte spreeuwen, bruine kiekendief en veel méér. Het Amarador platform was goed voor de eerste krakeenden en grauwe vliegenvanger. Langs de weg regelmatig Roodborsttapuit, paapje en tapuit alsook tientallen koereigers.

We kwamen toch wel Guido R en Katrien tegen zeker en verbroederden heel enthousiast. Een Alpengierzwaluw vloog over. Tijd voor inkopen voor de volgende dagen en net voor aankomst in ons schitterend hotel gingen de hemelsluizen opnieuw open en nu regent en stormt het al uren … zelden gezien. Nu op weg voor de checklist en het avondeten. Benieuwd hoeveel soorten we gaan gezien hebben vandaag. Ik gok 62.

Wat de checklijst betreft, ze zagen 56 soorten en iedereen was tevreden!!!

Foto’s Frank /Tekst Frank en Machteld.