Mergusreis naar Mallorca 12/09/2019: Dag 3.

Machteld Kaesemans

Vandaag zouden ze van uit Sant Elm naar het eiland Sa Dragonera varen. Sant Elm is een stadje aan de zuidwestkust van Mallorca op de Balearen.

“Ai oei ai” wat een ontgoocheling, te veel wind, boot vaart niet uit. Dan maar vanaf Sant Elm over zee naar Sa Dragonera gekeken.

Met schitterend licht genoten ze van een tiental Eleonora’ s valken die vlak voor de kust jaagden, verder  Scopoli’s pijlstormvogels, Audouins meeuw, geelpootmeeuwen en 3 kuifaalscholvers. Dus het viel uiteindelijk toch nog best mee.

Ondertussen aan de picknick toe aan het Cuber meer, onder toeziend oog van vale gier, kruisbek en rotszwaluw.

De ganse namiddag rond de Lago Cuber gevogeld, landschappelijk erg mooi en heerlijke temperaturen. Monniksgier en vale gier kleurden de lucht. Donkere en lichte fases Eleonara valken zoefden voorbij. Dwergarend en rode wouw maakten het plaatje compleet. Plots vlogen twee nachtzwaluwen verschrikt voor mijn voeten op. Grauwe Vliegenvanger moet zowat de algemeenste doortrekker zijn voor het ogenblik, we zagen er tientallen. Ook distelvlinder is aan een trekoffensief toe.

We genoten verder van treksprinkhanen en bidsprinkhanen en sloten de dag af met inkopen in de plaatselijke supermarkt. De teller stond gisteren avond op 78 soorten benieuwd hoeveel er strak bijkomen op  de checklist. Maar nu eerst het zwembad in.

Foto’s: Frank en Karina.

Tekst: Frank en Machteld.