Mergusreis naar Mallorca 13/09/2019: Dag 4.

Machteld Kaesemans

Regen bij het wakker worden. We bezoeken nu eerst een klein natuurreservaat net achter hotel, s’Albufereta.

 Eerst een sfeerfoto van het gezellig samenzijn in de bar gisteravond en een zicht op ons rijkelijk ontbijt deze morgen.

De teller staat op 88 soorten, nadat we er 10 bijschreven gisteren.

Onze “vroegmorgenwandeling” in natuurreservaat van Albufereta leverde volgende leuke soorten op: visarend, ijsvogel, bruine kiekendief, Cettis Zanger en 10 overvliegende kwakken.

Tweede gebied dat we bezochten vanmorgen was de vallei van de Bóquer. Unieke rotsformaties bepalen er de skyline. Maar voor het eerst deze reis hebben we de weergoden tegen en regent het onophoudelijk. Toch slagen we erin enkele blauwe rotslijsters te zien alsook hop en Eleonara valk.

Daarna tegen beter weten in de Formentor kaap op gereden. Wel prachtige vergezichten en een laag overvliegende Slechtvalk. Maar de striemende regen dwingt ons ook hier vlug beschutting te zoeken en om 13u zijn we terug in ons hotel.

Deze namiddag na lang beraad toch opnieuw naar de Boquer vallei getrokken. Zon, wolken en regen wisselden elkaar af en we noteerden naast de mooie waarnemingen van deze ochtend nu ook Rode Rotslijster, Balearische Grasmus ( Johan bedankt voor het gedreven zoekwerk en Danny voor de foto’s) En veel rotszwaluw. Verder waren de zichten adembenemend en de sfeer opperbest. Zeker met de snapshot foto bewerkingen van Fons. Tot morgen.

Balearische grasmus

Foto’s Frank, Marc N., Danny Cl.

Tekst Frank en Machteld.