Mergusreis naar Mallorca 14/09/2019: Dag 5.

Machteld Kaesemans

Iets ten noorden van Alcudia is een klein watertje. Dit is te bereiken vanuit een zandpad naast de Lidl. Van hieruit heb je vooral ‘s morgens mooi zicht op het water en het was goed weer vandaag … heerlijk!  

Eerste stop bij die Tucan Marsh levert fraaie beelden op van griel, purperkoet, steltkluut en strandplevier. Tientallen vale gierzwaluwen klieven door de lucht. Ook Europese kanarie is nieuw en daarmee ronden we de kaap van de 100 soorten af.

Op weg naar Arta nog een korte stop aan de oude zoutpannen van S’illot, goed voor 2 nieuwe soorten, de bonte en de krombekstrandloper, vergezeld van bosruiter en kleine plevier. Nu gaat het verder naar het  Arta  gebergte voor een mooie wandeling.

Een unieke namiddag doorgebracht in de bergen ten noorden van Arta. Het begon al uitstekend met waarnemingen van bonte vliegenvanger, cirlgors en gekraagde roodstaart aan de parking. Wat verderop  4 draaihals, een nachtegaal en een Balearische roodkopklauwier… schitterend.

Ook een gestreepte heivlinder en enkele pasja vlinders konden bekoren en dat alles in een prachtig, zonovergoten décor.

 We sloten de dag af met een kort bezoek aan Son Real waar 3 Thekla leeuweriken en 11 kuifaalscholver ons verwelkomden en een Audouins meeuw die om eten kwam bedelen.

Zoals elke avond eerst in het zwembad en straks Cercle Brugge steunen in den Derby. Iedereen stelt het opperbest, morgen doen we een nieuwe poging om op zee te gaan.

Foto’s: Frank / Tekst: Frank en Machteld.