Mergusreis naar Mallorca 15/09/2019: Dag 6.

Machteld Kaesemans

Vandaag gaan we de boot op naar Cabrera (maar met vertraging). 

Cabrera is nu een beschermd nationaal park waar veel vogel- en andere diersoorten te vinden zijn. Er kunnen wandelingen worden gemaakt en men kan het park bezichtigen onder leiding van een gids, die vertelt over de natuur. Het is ook mogelijk om vanaf het dorp Colonia de Sant Jordi een boottocht te maken rond het eiland.

De boot is nog steeds niet uitgevaren. We zitten op hete kolen. Dus hier al wat nieuws van uit de haven van Colonia de Sant Jordi. Audouins en Geelpootmeeuwen in grote aantallen en de klap op de vuurpijl waren 4 luid roepende overvliegende bijeneters.

Boot om half één uiteindelijk toch afgevaren, voor het eerst deze week. Gelukkig niemand zeeziek ondanks de 5 Beaufort. Scopoli’s – en Vale pijlstormvogels kruisen onze boot. Geelpootmeeuwen achtervolgen ons. Bruine Kiekendief trekt over en kuifaalscholvers vliegen langs.

 We maken een zwemstop in de Blue Cave en landen 10 minuten later in een idyllisch baaitje.

We genieten van enkele tapas, al wandelend richting oppikplaats spotten we een tiental Eleonara’s valken, Balearische hagedissen, tapuit, gele kwik, duinpieper,  Thekla leeuwerik en kleine zwartkop.

Om 17u opnieuw de boot op en ondanks de zware zee veilig aan wal geraakt …. wat een dag!

Juv. Geelpootmeeuw / Scopoli’s Pijlstormvogel.

Foto’s: Frank,  Marc N. en Danny Cl.

Tekst Frank en Machteld.