Blikvangers van 07/10 tot en met 13/10/2019.

Machteld Kaesemans

Dit was een week om “U” tegen te zeggen! Niet minder dan 4 zeer zeldzame vogels werden gespot!

Als eerste vermeld ik de Roodoogvireo, Dit is een broedvogel van Noord-Amerika, in de winter trekt hij naar Zuid-Amerika. Slechts bij hoge uitzondering belandt een dwaalgast in West-Europa. De Siberische sprinkhaanzanger was er ook, ditmaal niet gevangen maar vrij aan de Voorhaven – Oostdam – Zeebrugge en aan het Strand – Oostdam – Heist. Meer dan 200 natuurliefhebbers en fotografen kwamen kijken! Ook in Zeebrugge vond men nog een Kleine vliegenvanger en aan de Westdam – Zeebrugge werd een Izabeltapuit gezien … wat een weelde!!!

Natuurlijk waren er ook andere soorten die evenveel de moeite waard zijn om te bekijken zoals Roodkeelduiker, Roodpootvalk, Groenlandse tapuit, meerdere Grote zaagbekken, Draaihals e.a. Bekijk aandachtig de vogellijst en druk op de link van waarnemingen.be zodat jullie alles te weten komen van deze week.

Hierbij sluit ik af en wens jullie nog veel geluk bij het spotten!

Groetjes van Machteld.

Groep waarnemers bij Roodoogvireo

© Nieuwsblad

Grote Zaagbek

© Geert Vanhulle

Roodkeelduiker.

© Herman Blockx.

WAARNEMERS:

Aimé Franssens, Alain Baccaert, Alain Boeckx, Albert Neyt, Albert Savijn, André Delier, Antoine Cornelis, Anton Cnudde, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Axel Smets, Bart De Keersmaecker, Bart Mortier, Beck, Olivier, Bénédicte Amory, Benny Cottele, Benoit Gauquie, Bernard Miserez, Birger Calis, Bjarne Verhaeghe, Björn Deduytsche, Bjorn Longueville, Björn Parmentier, Blondeel Dirk , Bregt Desmet, Bruneel Luc, Bruno Nef, Buissart Julien, C Jacobs, Caroline Mouton, Catherine Priem, Cedric Marsboom, Cedric Rogiers, Daan Van Quickelberghe, Damien Gailly, Daniël Janssens, Danny Claeysier, Dave Van Der Spoel, David Botteldoorn, David Van Den Schoor, Davy Bosman, Davy De Groote, Diederik D’hert, Dieter Coelembier, Dieter Van Den Heuvel, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Demeulemeester , Dominique Verbelen, Dries Candaele, E. Desmet, Eli Van Audenhove, Elias Tibax, Elie Coremans, Emile Kimman, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Callebaut, Erik Etienne, Erik Van Bogaert, Erwin Collaerts, Filip Collet, Filip De Ruwe, Filip Dierickx, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Fons Vervoort, Frank De Scheemaeker, Fre D B , Frédéric Vanhove, Frederik Naedts, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Geert Vanhulle, Gerald Driessens, Gerry Heyrman, Gert Meeus, Gilles Bavay, Gilles Delforge, Gilles Willem, Gregory Mortier, Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Gunther Vergauwen, Guy Laurijssens, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Westerlaken, Hendrik Borglevens, Henk Loobuyck, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Hollebosch Philippe, I. Buntinx, Ignaas Robbe, Ignace Anseeuw, Ilf Jacobs, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jacques Vanheuverswyn, Jan Baert, Jan Celis, Jan De Vlaemynck, Jan De Vos, Jan Goossens, Jan Rottiers, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Vanwynsberghe, Jan Versigghel, Jasper Vandecasteele, Jasper Wille, Jean Jordaens, Jean-, rançois Meersman, Jean-Marie Testaert, Jean-Pierre R., Jef Melckebeke, Jens De Bruycker, Jeremy Demey, Jeroen Desloover, Joachim Pintens, Jochen Kempeneers, Johan Buckens, Johan Colman, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Staelens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Johan Vercauteren, Johan Vervaeke, Jonas Ghyselen, Jonathan Meire, Jorg Lambrechts, Joris Elst, Jozef Germonprez, Julie Lecomte, Julien Hainaut, Julien Piette, Jurgen Dewolf, Kamiel Aerts, Karina Samyn, Kenny Hessel, Klaas Debusschere, Koen, Koen Baute, Koen Lepla, Koen Maréchal, Koen Vandepitte, Kris De Wit, Kurt Boux, Kurt Van Damme, L. Delombaerde, Lambelin Pierre, Lander Kestemont, Laurence Vilain 🦉, Lebrun Raphael, Leo Declercq, Lieven De Temmerman , Lieven Simons, Lili Claes, Louis De Nil, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc Bekaert, Luc Bories, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Matthé, Luc Teugels, Luc Vanpaemel, Ludo Van Dorst, Maarten Ameye, Maarten Schurmans, Maartje Bakker, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc & Françoise Roca , Marc Ameels, Marc De Ceuninck, Marc P, Marcel Pottier, Margaux Boeraeve , Marijn Bauters, Mathieu André , Matthieu Fabry, Melina Kyametis, Michel Louette, Miel Ferdinande, Mireille Henry, Mylle Johnny, Myrthe Van Brempt, Nick Campe , Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Nicolas Dutoit, Niek Godfroid, Niels Goulem, Niels Groeneveld, Nils Bouillard, Noé Terorde, Olivier Dochy, Olivier Dupont, Pascal Boland, Patrick Beirens, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Patrick Quevy, Patrick Schuurmans, Paul De Cnodder, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Paul Pugh, Peter Adriaens, Peter Collaerts, Peter Hofman, Peter Tibax, Philibert Moeyaert, Pierre Blockx, Piet Allegaert, Piet Theerens, Pieter Van Hauwaert, Pieter Vantieghem 🦋, Presilia De Vries, Raf Drijvers, Reinhardt Strubbe, Reinoud Allaert, Renaat Vande Meulebroeke, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rob Bekebrede, Robbe Gils , Robby Stoks, Robin Vermylen , Robrecht Pillen, Roeland De Wilde, Roland.Fromont, Romain Deloof, Romain Dumont De Chassart, Ronald Messemaker, Ronan Felix, Ruben Saey, Ruben Vernieuwe, Rudy Deplae, Rudy Lenaerts, Sam Dewanckele, Sander & Emmelien, Sander Bruylants, Serge Allein, Simon Feys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Claeys, Stefaan Depover, Steven D’haese, Steven Keteleer, Steven Van Den Bussche, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stijn Vincent, Stocman François, Sylvian Hotton , Thibaud Vandaudenard, Tiemen De Smedt, Tine Devroye, Tom D’heedene, Tom Goossens, Tom Martin, Tony Parmentier , Toon Spanhove, Tossens, Valérie Goethals, Van Impe Yvan, Vanacker Johny, Vandeputte , Christian, Verduystert J.P, Vic Puype, Vincent Dufour, Virginie Sonon, Viviane Lootens, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Debruyne, Wim Declercq, Wim Deloddere, Wim Dierickx, Wim Heylen, Wim Houtteman, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Wouter Courtens, Wouter Faveyts, Wouter Van Gasse, Xavier Vandevyvre, Yolan Bosteels, Yves Pieters, Yvon Princen.

Siberische Sprinkhaanzanger.

© Johan Buckens.

Kleine Vliegenvanger.

© Johan Buckens.

Roodpootvalk.

© Filip De Ruwe.

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Izabeltapuit.

© Filip De Ruwe.

Groenlandse Tapuit.

© Filip De Ruwe.

VOGELLIJST:

Zomertaling, Grote zaagbek, Roodkeelduiker, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Visarend, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Roodpootvalk, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Bokje, Bosruiter, Kleine strandloper, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Grote stern, Zwarte stern, jager, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Draaihals, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Roodoogvireo, Roek, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Bladkoning, Sprinkhaanzanger, Siberische sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Sperwergrasmus, Beflijster, Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Kleine vliegenvanger, Groenlandse tapuit, Izabeltapuit, Grote pieper, Boompieper, Waterpieper, Rouwkwikstaart, Europese kanarie, Grote barmsijs, Kruisbek, Appelvink, IJsgors.

Draaihals.

© Vandeputte Christian.

Bovenste foto: © Roodoogvireo Herman Blockx.

Machteld Kaesemans 15/10/2019.