Mergus Weeknieuws 2019/50: watervogeltellingen – reisverslag Antartica – Humes Bladkoning – Rechtzetting – Kleurring – Broedvogels

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Hoys allen

WATERVOGELTELLINGEN KOMEND WEEKEND

Mag ik jullie allen uitnodigen op de gemeenschappelijk telling Achterhaven-Lissewege-Zeebrugge op nu zondag 15 december. Iedereen welkom. Carpooling. Start 08u45 aan de Havenrandparking Louis Coiseaukaai (tov nieuw Politiehuis). Einde ca 12u15. Meebrengen: verrekijker, telescoop, notitieboek, warme kledij, waterdicht schoeisel. Leiding Paul Maertens, Wim Jans, Frank De Scheemaeker, e.v.a.

De zaterdagnamiddag tel ik de weiden van Koolkerke en Dudzele – nog twee vrije plaatsen in mijn wagen. Wil je mee stuur dan een mailtje naar Frank of bel even op 0473 91 84 36. Vertrek 13u15 aan de kerk van Koolkerke, terug ca 16u40.

UNIEK REISVERSLAG – ANTARTICA

Valérie, Johan en Benny zijn net terug van de ‘reis van hun leven’ en slaagden er reeds in een uniek reisverslag op onze www.mergus.be te plaatsen, geïllustreerd met prachtige foto’s! Zeker eens meegenieten.

https://www.mergus.be/wp-content/uploads/2019/12/ANTARCTICA19_VG.pdf

HUMES BLADKONING

Proficiat Lowie Lams met deze vondst afgelopen weekend te Zeebrugge – Knap! 14 de pas voor België  dacht ik.

RECHTZETTING

De Spreekbeurt van Patrick Meire te De Haan is op donderdag 19 december en niet 16 december 

KLEURRING

Marc Pirmez – jullie kennen hem wellicht van bij Georges in de winkel – nam vanuit de Sights of Nature – Kite store te Jabbeke – foto’s van een in 2009 gekleurringde Zilvermeeuw uit Zeebrugge die meer dan 8 jaar van de radar verdween en nu pas opnieuw opgemerkt werd. Uitzonderlijk weet Eric Stienen ons te vertellen.

ZWIN

Het Zwin en het vernieuwde deel zorgen dagelijks voor een hele reeks leuke waarnemingen – zie het overzicht in bijlage!

MACHTELD BEDANKT IEDEREEN NOG EVEN VAN HARTE VOOR AL DE VERJAARSDAGSWENSEN EN WIJ DANKEN HAAR DAN WEER OP ONZE BEURT VOOR DE NIEUWE REEKS BLIKVANGERS.

Tot zaterdag of zondag?

Frank en zijn voltallige bestuur

Ps in de volgende weeknieuwsen zeker veel info over de broedvogels 2018 – 2019 – geplande vlaamse broedvogelatlas 2020-2023 – Mergus Winterfeest – hoe sympathisantenbijdrage 2020 te betalen, enz  … enz