AANKONDIGING ZANGVOGELCURSUS – LEES AANDACHTIG EN SCHRIJF NOG VANDAAG IN

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Hoys allen

 

Mogen we jullie uitnodigen op de unieke  cursus Zangvogels, zowel voor beginnende als voor gevorderde ornithologen en de perfecte basis of bijscholing om straks of volgend jaar aan een broedvogel inventarisatie deel te nemen!

 

Deze bestaat uit 3 delen: 1 binnenhuis  en 2 buitenhuis activiteiten

 

 Cursus zangvogels: dubbelgangsoorten:

We focussen ons op soorten die sterk op elkaar gelijken zoals Grote Bonte Specht en Middelste Bonte Specht, Matkop en Glanskop, Sprinkhaanzanger en Snor enz…

Zowel op de theoriecursus als deze in het veld zal  er in de eerste plaats aandacht zijn voor het geluid. In het veld proberen we uiteraard ook de soort visueel waar te nemen.

(vervoerkost is niet in de cursus kost inbegrepen)

Programma

 

Theorie : vrijdag 20 maart om 19:30 u in Vorming Plus, Sint-Pieterkerklaan 5, 8000 Sint-Pieters (de zaal van het Mergus Winterfeest en straks de Vlaamse Broedvogelatlas vergadering). Een gratis consumptie naar keuze inbegrepen!

 

Excursies: zaterdag 28 maart: Meerdalwoud, met de trein tot in Sint-Joris Weert.

Voor soorten als Matkop, Glanskop, Goudhaan, Vuurgoudhaan, Grote Bonte Specht, Middelste Bonte Specht, ook Kleine Bonte Specht, Zwarte-en Groene Specht. Ook kans op Havik, hoewel die niet op de lijst staat.

Vertrek om 07:12 u. uit het station van Brugge. Het  goedkoopst is een weekendbiljet, kan je via het internet kopen. Meebrengen – picnic voor de ganse dag, warme kledij, degelijke wandelschoenen, verrekijker!

 

               Zaterdag 9 mei: naar de Kleiputten van Stuivekeskerke, goede plaats voor Snor, Blauwborst en andere rietvogels. Vroegmorgenwandeling met carpooling.

Vertrekuur af te spreken op de theorievergadering.

 

De cursus wordt gegeven door Wim Jans, het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Nog vragen mail of bel naar Wim of Frank

 

Inschrijven kan door een eenvoudige mail naar fds4022@gmail.com van  Frank vz en storting van 10€ op het nieuwe Mergus rekening nummer BE 15 8917 5408 0030 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding zangvogelcursus.

 

We zien uit naar jullie inschrijving en enthousiasme!

 

Wim, Frank en het ganse Mergus Team