Blikvangers van 17/02 tot en met 23/02/2020

Machteld Kaesemans

Storm, buien, grijs, grauw … wij hebben alles zowat gehad in overtredende trap, hopelijk hop naar iets anders!!!

Toch één grote uitschieter bij de vogels deze week: de Bonte Kraai! Deze rakker werd gezien in Knokke – Het Zwin en Korte Duinen. Daarnaast zagen we in dit slechte weer veel vogels van dezelfde soort, die met meerdere samen waren op dezelfde plaats zoals Grote zilverreiger, Kleine Zilverreiger, Brandgans, 11 overvliegende lepelaars, 3 Koereigers maar die laatste zitten al weken knus bij elkaar. Bij de grutto’s vonden we ook een mooi groepje aan Weiden ‘t Pompje en aan Weiden Damse Vaart West. De Velduilen waren elke dag erg actief en er werden er in de Uitkerkse Weiden zelfs  8 stuks gespot.

Om af te sluiten 2 kleine vogeltjes die niet zo vaak gefotografeerd en gezien worden, een mooie Kuifmees en een Kneu waarvan er 25 samen zaten.

Groetjes van Machteld en tot volgende week.

Brandgans

© Yvan Provoost

Lepelaars

© Freddy Cordy

WAARNEMERS:

Adriaan Seynaeve, Albert Neyt, Anne Coppens, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Bernard Prouvost, Bjorn Longueville, Bregt Desmet, Bruneel Luc, C. Machiels, Carl Beel, Catherine Priem, Chr Timmermans, Christian Clerbaux, Christine Verscheure, Dany Coppejans, Dany Salembier, Decruyenaere Annick, Dian-Mary Stofmeel, Dieter Ruijten, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Werbrouck, Dominique Demeulemeester, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Struyf, Erwin Derous, Ewald Van Dyck, Filip Vandekeybus, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Baeté, Freddy Cordy, Gaëtan Clerbaux, Geert De Clercq, Geert Piette, Geert Vanhulle, Geert Vanloot, Gunther Vergauwen, Hans De Blauwe, Hans DelrueHeidi Coene, Heidi Rau, Herman Blockx, Het Polderveld, Hilde Fontier, Hubert Dombrecht, Ignace S., Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Van Eeckhout, Jasper Vandecasteele, Jean Louis Abbeloos, Jean Pieters, Jens De Bruycker, Jeroen Desloover, Jo Seynaeve, Joël Dupont, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Rys, Johan Seys 🦉, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, John Nuyts, Joost Dewyspelaere, Julien Hainaut, Jurgen Lisabeth, Kamiel Aerts, Karel Boey, Karel Schoonvaere, Katelein Goderis, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Debouck, Kris Lesage, Kurt Van Damme, L Decuyper, Lambelin Pierre, Leo Declercq, Lieven Huygens, Louis Schramme, Lowie Lams, Luc Bories, Luc Cieters, Luc De Cat, Luc De Wit, Luc Vandecasteele, Luc Vanpaemel, M. Dhont, Machteld Kaesemans, Marc De Ceuninck, Marc Goossens, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Mc Gowan Marc, Michel Feltz, Michel Louette, Mie Kints, Miet Husson, Mistiaen Sigrid, Mylle Johnny, Nathalie Geelen, Nick Campe , Nick Vanclooster, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Van Wouwe, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Paul Tuerlinckx, Peter Van Herp, Philip De Somer, Pierre Blockx, R. De Jaegher, Rijmenans G, Rik Van Looy, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Robrecht Pillen, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sander & Emmelien, Sara Velghe, Serge Allein, Sofie Declercq, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Borny , Stijn Marchand, Sven Maly, Tine Devroye, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vandeputte Christian, Vic Puype, Walter Heynderickx, Warre Smets, Werner Goussey, Willy Dias, Wim Houtteman, Wim Van Sompel, Wouter Faveyts.

Grote Zilverreiger

© Jan Vanhoutte

Kleine Zilverreiger / Koereiger

© Herman Blockx / Filip De Ruwe

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Velduil

© Erik Struyf

Grutto

© Wout Vande Sompele

VOGELLIJST:

Witbuikrotgans, Sneeuwgans, Roodkeelduiker, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Bokje, Paarse strandloper, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Bosuil, Velduil, Middelste  bonte specht, Zwarte specht, Bonte kraai, Boomleeuwerik, Strandleeuwerik, Cetti’s zanger, IJsgors, Sneeuwgors.

Kuifmees / Kneu

© Wim Trio / Françis Pattyn

Bovenste foto: © Bonte Kraai /  Joachim Pintens

Machteld Kaesemans 25/02/2020