Blikvangers van 24/02 tot en met 01/03/2020

Machteld Kaesemans

Al blijft “het herfstweer” duren , sommige vogels weten beter!!! 22 Kaanvogels vlogen over aan de Fonteintjes en 15 aan Uitkerke weiden op 29/02/2020. Grote groepen Zwartkopmeeuwen en Kokmeeuwen werden gezien in Het Zwin. Veel Zwarte Zee-eenden vlogen over Blankenberge strand. Meerdere Kemphanen en Grutto’s werden gespot op trek. Een Noordse Stormvogel vloog over te Knokke in zuid-westelijke richting.

De Topper, wintergast, verblijft nog steeds in Roksem put en werd verscheidene keren gefotografeerd. De Brilduiker zit er ook nog steeds en zeldzame foto van paring. 150 Goudplevieren vlogen over Klemskerke Weiden en de drie Koereigertjes zijn er nog steeds.

De eerste Rouwkwikstaart van 2020 werd gezien in Het Zwin . Jullie kunnen deze vergelijken met de Witte Kwikstaart op de foto’s.

Dit was het voor deze week.

Groetjes van Machteld.

PS: De Bonte Kraai was er ook nog steeds!

Noordse Stormvogel

© Benny Cottele 

Topper / V. en M.

© Wim Trio

Parende Brilduiker

© Danny Claeysier

WAARNEMERS:

A Claeys, Adrien Chevalier, Alain Baccaert, Albert Neyt, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arno Beidts, Arno Goossens, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Babet, Bernard Dekimpe, Bjarne Deram, Bjarne Verhaeghe, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Bruneel Luc, Carine Van Goethem, Carl Vertommen, Christophe Verriest, Danny Claeysier, Danny Klaessens, Desmedt Ronny, Dian-Mary Stofmeel, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Demeulemeester, Donald Dupon, Dries Candaele, Eddy Becue, Eddy Devriese, Elie Desmet, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Struyf, Erwin Derous, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky, Freddy Rogiers, Gloxy, Guido Orbie, Haeck, Els, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hendrik Borglevens, Hilde Fontier, Hugo Janssens, Ignace Anseeuw, Ignace S., J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan Seys, Jan Talloen, Jan Vernieuwe, Jan Versigghel, Jasper Vandecasteele, Jean Jordaens, Jean-Emmanuel, Jelle Quartier, Joachim Pintens, Joeri Claes, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Jozef Germonprez, Jules Douliez, Jurgen Lisabeth, K. Dewilde, Karel Boey, Karel Schoonvaere, Karl Van Ginderdeuren, Kassandra Decloux, Katrien Vanhouteghem, Koen Baute, Koen Berwaerts, Kris De Keersmaecker, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc Hendrickx, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Nollet, Marc P, Marc Van Daele, Marnix Vyncke, Mathieu Van Der Straeten , Mc Gowan Marc, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Campe , Norbert De Clercq, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patris, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Pauwel Bogaert, Peter Adriaens, Philip De Somer, Pierre Blockx, Pierre Bonmariage, Pieter Van Hauwaert, Presilia De Vries, Quentin Lannoy, Raf Ghijsen, Reinhardt Strubbe, Rik Van Looy, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Robbe Cool, Robbe Gils , Robin Geys, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Serge Allein, Sofie Devriese, Stanislas Sibille, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Dhuyvetter, Sylvester Fernande, Thibaud Vandaudenard, Tine Devroye, Tom Martin, Tony Parmentier , Ute Malpohl, Valérie Goethals, Verduystert J.P, Vic Puype, Walter Heynderickx, Wannes, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Aelvoet, Willy Dias, Wim Devriendt, Wim Fourie, Wim Trio, Wim Van Den Bossche, Wim Van Sompel, Wouter Faveyts

Zwarte Zee-eend

© Henk Loobuyck

Zwartkopmeeuw / Kokmeeuw

© Emmanuel Crul / Françis Minnebo

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Goudplevier

© Herman Blockx

Kemphaan

© Marc Nollet

VOGELLIJST:

Topper, Roodkeelduiker, Geoorde fuut, Noordse stormvogel, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Rode Wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Paarse strandloper, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Bonte kraai, Boomleeuwerik, Strandleeuwerik, Cetti’s zanger, Scandinavische tjiftjaf, Waterpieper, Rouwkwikstaart, Appelvink, IJsgors, Sneeuwgors.

Rouwkwikstaart / Witte kwikstaart

© Johan Buckens / Marc Nollet

Bovenste foto: ©Kraanvogels  Lowie Lams

Machteld Kaesemans 03/03/2020