Blikvangers van 16/03 tot en met 22/03/2020

Machteld Kaesemans

Ondanks de coronacrisis ben ik er toch met de Blikvangers. De verplaatsingen werden beperkt en Frank gaf mij een goeie tip. Aan de Fonteintjes en het Graaf Visartpark was men opnieuw aan het trektellen en ik heb daar ook interessante gegevens gevonden. Op 20/03 werden er 427 Kanoeten geteld. De Bonte strandlopers deden het nog beter met 1983 stuks, Pijlstaart 574 en Tureluur11. Op 15-03 vlogen er 101 Kemphanen over, trouwens de laatste week kan men heel wat Kemphanen bewonderen aan de Schorreweiden. Eén vlugge oeverzwaluw werd geteld op 18 /03.  Op 22/03 telde Frank 221 Kleine mantelmeeuwen. Er werden nog heel wat andere vogels gezien, maar de grootste trek moet nu nog komen!

Hierbij wil ik jullie nog eens de 3 soorten grutto’s tonen die gezien werden nl. Grutto, Rosse grutto en IJslandse grutto.

Blijf gezond, steun elkaar, we hopen allen vlug van deze crisis af te geraken om opnieuw vrij en ongedwongen te kunnen genieten van de natuur.

Groetjes van Machteld.

Bonte strandloper

© Filip De Ruwe

Tureluur / Kemphaan

© Marnix Vyncke / Marc Nollet

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Anne Coppens, Annemie Opdebeeck, Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Bart Mortier, Bart Van Thuyne, Beheerovereenkomsten Vlm Regio West, Bert Kindermans, Bjarne Verhaeghe, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Bregt Desmet, Bruneel Luc, C. Machiels, Carine Van Goethem, Catherine Priem, Daniël Wybo, Danny Dewulf, Dany Depauw, Dario De Backer, Deseure Noel, Desmedt Ronny, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Demeulemeester, E J E Boumans, Eddy Becue, Eddy Blomme, Elisabeth Fraeyman, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Jonckheere, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Vanminsel, Franky, Gabriel Vanhulle, Garben Logghe, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Jonckheere, Gerrit Genouw, Gilles Bavay, Gregory Mortier, Guido Orbie, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Ooms, Ignace Anseeuw, Ignace S., Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Allaert, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Lannoo, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Vernieuwe, Jasper Vandecasteele, Jean Jordaens, Jean Pieters, Jeremy Demey, Jeroen Desloover, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Vandepitte, John Doever, John Nuyts, Jozef Germonprez, Jp Valentin, Jurgen Lisabeth, K. Verstraete, Karim Neirynck, Karina Samyn, Koen Baute, Koen Maréchal, Kris Decleer, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc De Naegel, Luc Vanpaemel, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Deknock, Marc Nollet, Marc P, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martine De Nys, Mc Gowan Marc, Michail Sobadjiew, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Noël Lievrouw, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Pauwels, Patrick Vandousselaere, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, PhilipDe Somer, Philippe Bertier, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pieter Blondé, Pieter Van Hauwaert, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robrecht Pillen, Roland , Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sebastiaan Stevens, Sofie Devriese, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Viaene, Steven Van De Woestyne, Stijn Borny , Sylvester Fernande, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vandenbussche Patrick, Verduystert J.P, Vic Puype, Walter Heynderickx, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Missinne, Willy Vermeersch, Wim Devriendt, Wim Pauwels, Wout Vande Sompele, Wouter Faveyts, Wouter Van Gelder.

Pijlstaart

© Marc Nollet

Kleine mantelmeeuw

© Herman Blockx

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Grutto

© Filip De Ruwe

Rosse grutto / IJslandse grutto

© Marc De Ceuninck / Marc Nollet

VOGELLIJST:

Witbuikrotgans, Zomertaling, Topper, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp, Koereiger, Grote zilverreiger, Rode Wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral, Bokje, IJslandse grutto, Kleine strandloper, Geelpootmeeuw, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Blauwborst, Waterpieper, Rouwkwikstaart, Europese kanarie, IJsgors, Sneeuwgors.

Oeverzwaluw

© Johan Buckens

Bovenste foto: © Kanoet Benny Cottele.

Machteld Kaesemans  24/03/2020