Blikvangers van 09/03 tot en met 15/03/2020

Machteld Kaesemans

Hopelijk doen deze vogeltjes jullie de dreiging van het coronavirus een beetje vergeten! De Blauwborst…een schitterend lentevogeltje werd gehoord en of gezien op een paar plaatsen. Een zeer vroege Boerenzwaluw verscheen aan Roksem Put, en een Oehoe – ontsnapt of niet – maakt de omgeving van St. Kruis onveilig … Er waren nog heel wat nieuwe soorten, nu buiten het Zwin, bij de steltlopers zoals: Kemphaan, Kluut, Rosse grutto, Witgat, Zwarte ruiter, Tureluur, Groenpootruiter en Kleine plevier. We telden 4 soorten Uilen,  meerdere Reigers, Kraanvogels,  Bruine en Blauwe kiekendieven e.a. 

Hopelijk mogen we deze en volgende weken nog wat naar buiten zonder een totale lockdown, maar deze lijkt volgens de krant onvermijdbaar!

Tot de volgende.

Groetjes van Machteld.

Zwarte Ruiter

© Marnix Vyncke

Tureluur

© Marc Nollet

Groenpootruiter / Kemphaan

© Marc Nollet / Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

A.Devriendt, Albert Neyt, Annemie Opdebeeck, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart De Keersmaecker, Bart Lambert, Bart Reckelbus, Bart Van Thuyne, Beheerovereenkomsten Vlm Regio West, Bernadette Bonants & Hans , Manni, Bernard Miserez, Bert Kindermans, Birger Calis, Bjarne Verhaeghe, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Bregt Desmet, Carine Van Goethem, Catherine Matthys, Claessens Ronald, Danny Claeysier, Dany Depauw, Dermaux José, Desmedt Ronny, Diemer Vercayie, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Werbrouck, Dominique Demeulemeester, Dries Candaele, E J E Boumans, Eddy Becue, Eddy Helsen, Elisabeth Fraeyman, Els Ameloot, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Ewout Ickxs, Fons De Wispelaere, Francis Minnebo, Frank, Frank De Scheemaeker, Frank Debeil, Frank Demey, Frank Gabriël, Franky, Franky Bauwens, Garben Logghe, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Geert Vanhulle, Gilles Bavay, Guido Orbie, Guido Vranken, Gwenaelle Vandendriessche, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Ooms, Herman Jacobs, Hirdmenn M., Ignace Anseeuw, Ignace S., Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan Debonnet, Jan D’hondt, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jean Louis Abbeloos, Jean Pieters, Jens Derycker, Jeroen Desloover, Jo Seynaeve, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, John Doever, John Nuyts, Jonathan Brutin, Joris Elst, Jozef Germonprez, Jurgen Lisabeth, Karel Ameije, Karel Tack, Karim Neirynck, Karina Samyn, Katrien Vanhouteghem, Kenny Hessel, Klaas Debusschere, Koen Baute, Koen Maes, Koen Maréchal, Kris De Wit, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Liette Nadine, Lowie Lams, Luc Bories, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Vanpaemel, Luc Vereecken, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Bories, Marc Nollet, Marc P, Marc Van Daele, Mark Jacobs, Mathieu Derume, Mc Gowan Marc, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Noël Lievrouw, Olivier Dochy, Patrick Janssens, Pattyn Francis, Paul Cardon, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Pauwel Bogaert, Philip De Somer, Philippe Deprez, Pieter Vantieghem Eb, Pottier Andries, Purdey Hazebrouck, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Van Looy, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Ruben Saey, Sam Dewanckele, Sebastiaan Stevens, Serge Allein, Simon Feys, Sofie Devriese, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Wyseure, Steven Boone, Steven D’haese, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stijn Marchand, Stijn Vincent, Sylvester Fernande, Thibault Snauwaert, Tine Devroye, Tony Parmentier , Van Colenberghe Eric, Van Impe Yvan, Vanacker Johny, Vandamme Thierry, Vandenbussche Patrick, Veerle Vanden Auweele, Vera De Bock, Verduystert J.P, Vic Puype, Waarnemer W.H, Walter Heynderickx, Wannes Duthoit, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Declercq, Wim Devriendt, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Wout Vande Sompele, Wouter Faveyts, Yann Feryn.

Kluut

© Marc Nollet

Rosse Grutto

© Marc De Ceuninck

Witgat

© Filip De Ruwe

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Oehoe

VOGELLIJST:

Witbuikrotgans, Zomertaling, Topper, Grote zaagbek,  Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Rode Wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Bokje, IJslandse grutto,  Paarse strandloper, Pontische meeuw, Oehoe, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Blauwborst, Waterpieper, Rouwkwikstaart, Grote barmsijs,  Appelvink, Grauwe gors, IJsgors.

Boerenzwaluw

© Johan Buckens

Bovenste foto: © Blauwborst Johan Buckens.

Machteld Kaesemans 17/03/2020