Blikvangers van 30/03 tot en met 05/04/2020

Machteld Kaesemans

Deze week werden er verschillende nieuwe soorten gespot. De voorjaarstrek is flink in gang geschoten, spijtig van de corona pandemie waardoor er niet mag geteld worden aan de Fonteintjes. Een topper was natuurlijk een Steppekiekendief m. overvliegend NO  in het Zwin… een droom van Johan B ging daardoor in vervulling! Visarend, Zwarte Wouw en opnieuw Zeearend werden gespot. Een Kraanvogel was ook op weg naar zijn broedplaats NO. Op 05-04 werden er in de ochtend 35 Beflijsters geteld. Koperwieken en Zanglijsters waren massaal onderweg. De eerste Bosruiter liet zich zien en de Zwarte Ruiter was ook van de partij.

Er werden nog heel wat andere vogels ingevoerd op waarnemingen.be, dus vergeet niet deze te consulteren. De eerste Graszanger en Snor moet ik zeker nog vernoemen.

Dit was het dan voor deze week, hop naar de volgende!

Groetjes van Machteld.

Visarend

© Marnix Vyncke

Zeearend / Zwarte Wouw

© Johan Buckens / Marc De Ceuninck

Kraanvogel

© Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Ann Duchêne, Anne Coppens, Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bart Reckelbus, Bart Van Thuyne, Beheerovereenkomsten Vlm Regio West, Bert Kindermans, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Bram Vlaeminck, Bregt Desmet, Bruneel Luc, Carine Van Goethem, Catherine Priem, Christine Petras, Daniel Decloedt, Daniël Wybo, Dany Depauw, Desmedt Ronny, Dirk Pottier, Dirk Sierens, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddy Becue, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erwin Derous, Fientje Plientje, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Jonckheere, Floris Verhaeghe , Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Geert Carette, Geert De Clercq, Gilles Bavay, Gregory Mortier, Guido Orbie, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Harry Vandecnocke, Hilbran Verstraete, Hirdmenn M., Ignace Anseeuw, Ignace S., Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jacques Carney, Jacxsens Bruno, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jan Debonnet, Jan D’hondt, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Vernieuwe, Jef Van De Water, Jens Zarka, Jeremy Demey, Jnm Roeselare, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Seys 🦉, Johan Vandepitte, John Nuyts, Jonathan Meire, Jozef Van Ballaer, Juanes, Jürgen De Witte, Jurgen Lisabeth, Karel Tack, Karim Neirynck, Karina Samyn, Katrien Vanhouteghem, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Maréchal, Kris De Wit, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Lucas Tratsaert, Ludo Sterkens, Luk Ingelbrecht, Maarten Ameye, Maarten Goessaert, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc De Jonghe, Marc Deknock, Marc Merckx, Marc Nollet, Marc P, Marc Vandamme, Marcel Pottier, Mark Logghe, Mathieu Decoene, Michel Louette, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Natacha Ampe, Nick Campe , Nick Scherrens, Nick Vanclooster, Nicolas Vanermen, Noël Lievrouw, Olivier Vergucht, P Henderyckx, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Peter Watthy, Philippe Deprez, R. De Jaegher, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sam Mondelaers, Sebastiaan Stevens, Serge Allein, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Huysentruyt, Stefaan Viaene, Steven D’haese, Stijn Borny , Sylvester Fernande, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Tom, Tom Van De Vyvere, Tony Parmentier , Trees, Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vandamme Thierry, Verduystert J.P, Vicky Borrey, Walter Heynderickx, Wannes, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Missinne, Willy Vermeersch, Wim Devriendt, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wouter Faveyts, Wouter Van Gelder, Wouter Van Gompel, Xavier Dirix.

Beflijster

© Johan Buckens

Koperwiek / Zanglijster

© Marc Nollet / Filip De Ruwe

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Bosruiter

© Danny Claeysier

VOGELLIJST:

Zomertaling, Krooneend, Middelste zaagbek, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Zeearend, Rode Wouw, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Stepppekiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Bokje,  IJslandse grutto, Bosruiter, Pontische meeuw, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Roek, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Snor, Blauwborst, Witsterblauwborst, Gekraagde roodstaart, Boompieper, Waterpieper, Rouwkwikstaart, Europese kanarie.

Graszanger / Snor

© Werner Goussey / Johan Buckens

Bovenste foto: Steppekiekendief Johan Buckens.

Machteld Kaesemans: 7/04/2020.