Blikvangers van 27/07 tot en met 02/08/2020

Machteld Kaesemans

Een Roerdomp werd gespot in Oudenburg – Weiden Pompje, het was al geleden van begin mei dat er nog één werd gezien. Onze nachtelijke vrienden die vooral op jacht gaan in het duister, de Ransuil en de Kerkuil, werden verscheidene malen genoteerd. Een heel andere en kleurrijke soort, de Wielewaal was ook nog eens van de partij.

Verder heb ik het over de verschillende soorten sterns die zeer talrijk aanwezig waren, vooral aan zee en in de omgeving van het Zwin. De meest zeldzame was de Dougalls stern. De Reuzenstern, de Noordse stern en de Dwergstern werden eveneens herkend. De Grote stern en de Zwarte stern waren er ook maar daarvan verschenen er reeds foto’s in een van de vorige blikvangers.

Om af te sluiten vermeld ik nog graag de vele Boerenzwaluwen en een zingende Kleine Karekiet, altijd leuk om te horen en of te zien!!!

Bekijk ook de vogellijst en tot volgende week.

Groetjes van Machteld.

Ransuil / Kerkuil

© Filip De Ruwe / Marc Nollet

Wielewaal

© Marc Nollet

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Anton Cnudde, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Bart Dumez, Bart Duthoit, Bart , erstraete, Benoit Van Damme, Billy Herman (Starling Reizen), Birger Calis, Bjarne Verhaeghe, Björn Deduytsche, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Cedric Billiet, David Botteldoorn, Desmedt Ronny, Dhaluin, Pieter, Didier Vereecke, Dimitri Van De Populiere, Dirk Pottier, Dirk Sierens, Dirk Vandekerkhove, Dirk Vanpaemel, Dirk Werbrouck, Dominique Verbeke, Dries Candaele, Eddy Becue, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Struyf, Erwin Derous, Evert Vandeberg, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Frank Vande Vyvere, Freddy Rogiers, Gabriel Vanhulle, Geert Boelens, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Depreitere, Geert Jonckheere, Gilles Bavay, Gregory Mortier, Hanneke Borghouts, Hannes Ledegen, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Ooms, Hans Verplancke, Harry Vandecnocke, Henk Loobuyck, Hollebosch Philippe, Ignace Anseeuw, Imke, Issa Louws, J Vanryckeghem, Jacobs Patrick, Jacxsens Bruno, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jean-Benoît Tonnelle, Jean-Emmanuel, Jens D’haeseleer, Jeroen Desloover, Jo Seynaeve, Johan Beyne, Johan Buckens, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, John Nuyts, Jolien Schoonejans, Jonas Pieters, Jonathan Meire, Joris Elst, Jozef Germonprez, Jp Valentin, Julien Hainaut, Jürgen De Witte, Jurgen Lisabeth, Karim Neirynck, Katrien Geurts, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen, Koen Baute, Koen Eneman, Koenv, Kurt De Kesel, Kurt Van Damme, Lambelin Pierre, Leleu Marie-Paule, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Manu Coppieters, Marc Nollet, Marc P, Marc Van Daele, Marc Van Ruymbeke, Marc Vandamme, Marcel Pottier, Marijnvandenholen, Martin, Martine Umflat, Mathias Wackenier, Mathieu Decoene, Michiel De Wulf, Mieke Heinkens, Mireille Camps, Mylle Johnny, Natan Bex, Nick Vanclooster, Noël Lievrouw, Norbert De Clercq, Olivier Dochy, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Paul Reinehr, Pierre Blockx, Pietercastelein, Ppirmez, Raets Jordy, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rob Remmerts, Roland Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sara Velghe, Serge Allein, Simon Vyncke, Sofie Devriese, Stefaan Brinckman, Stijn Borny , Stocman François, Sven Maly, Thijs Tanghe, Tim Claerhout, Tine Devroye, Tom Gheskiere, Tom Martin, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vandenbroucke Lukas, Vandenbussche Patrick, Vincent De Wulf, Viviane Lootens, Waarnemer W.H, Walter Heynderickx, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Geubbelmans, Willy Missinne, Willy Van Praet, Wilson Westdijk, Wim Bonckaert, Wim Pauwels, Wim Trio, Wim Van De Vijver, Wim Van Den Bossche, Xavier Dirix.

Dougalls stern

© Rudi Debruyne

Reuzenstern

© Kris De Rouck

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Noordse stern / Dwergstern

© Marc De Ceuninck / Jan Baert

VOGELLIJST:

Kwartel, Krooneend, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp, Purperreiger, Grote zilverreiger, Wespendief, Bruine kiekendief, Havik, Slechtvalk, Kraanvogel, IJslandse grutto, Bosruiter, Kleine strandloper, Temmincks strandloper, Krombekstrandloper, Geelpootmeeuw, Noordse stern, Reuzenstern, Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Dougalls stern,  Kerkuil,  Bosuil, Zwarte specht, Wielewaal, Cetti’s zanger, Graszanger, Snor, Braamsluiper, Blauwborst, Europese kanarie.

Boerenzwaluw / Kleine Karekiet

© Johan Buckens

Bovenste foto: Roerdomp © Marc Nollet

Machteld Kaesemans  04/08/2020