Blikvangers van 3/08 tot en met 9/08/2020

Machteld Kaesemans

Ondanks de hitteweek werd er nog flink “gevogeld” en werden er verschillende vogels genoteerd die sinds enige tijd niet meer te zien waren. Een Grauwe kiekendief …steeds bijzonder werd gespot boven Het Zwin. Een Draaihals werd eveneens aan het Zwin gevangen en geringd. De Kwak was ook voor de eerste maal van de partij overvliegend in Klemskerke. De Bruine kiekendief en de Wespendief waren talrijk aanwezig. Bij de steltlopers vernoem ik graag de talrijke Watersnippen en Goud-en- Zilverplevieren. Een Strandplevier werd eveneens opgemerkt net als vele Kleine strandlopertjes. Visarend en Visdief deden hun best om zich te laten opmerken. Een Grote karekiet en eindelijk een Bonte vliegenvanger sluiten het rijtje af.

Natuurlijk werden nog heel wat andere soorten gespot, kijk daarvoor naar de waarnemingen op onze Mergussite en naar de bijgevoegde link.

Tot de volgende week met hopelijk nog meer nieuws.

Groetjes van Machteld.

Grauwe Kiekendief

© Claes Victor

Bruine kiekendief / Wespendief

© Geert De Clercq / Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Albert Neyt, André Van De Laer, Andre Van Keken, Antoine Derouaux, Arno Beidts, Bart Duthoit, Bart Van Thuyne, Bart Verstraete, Bertpeeters_Werkaccount, Bjorn Longueville, Bregt Vandereyken, Bruneel Luc, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Claessens Ronald, Claude Grandsart, Danny Jonckheere, David Botteldoorn, Desmedt Ronny, Dhaluin, Pieter, Dirk Libbrecht, Dirk Pottier, Dirk Van Tricht, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Verbeke, Dries Candaele, Eddy Becue, Eddy Devriese, Emilie Slabbinck, Eric Hermy, Erwin Derous, Ewout Ickxs, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Francis Minnebo, Françoise Dandoy, Frank De Scheemaeker, Frie, Gabriel Vanhulle, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Geert Depreitere, Geert Jonckheere, Gerda, Keulemans, Guido Orbie, Guido Rappé, Guido Vranken, Hanneke Borghouts, Hans Delrue, Henk Loobuyck, Hilde Deneir, Ignaas Robbe, Ignace Anseeuw, J Vanryckeghem, Jacxsens Bruno, Jan Celis, Jan De Vlaemynck, Jan Seys, Jan Talloen, Johan Beyne, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, John Nuyts, Jonathan Meire, Joris Elst, Jozef Germonprez, Jp Valentin, Julie Lecomte, Jürgen De Witte, Karel Tack, Karim Neirynck, Kenny Hessel, Kobe Vd B, Koen Baute, Koen Berwaerts, Koen Maréchal, Koenv, Kris De Keersmaecker, Kris De Wit, Kris Lesage, Kurt Van Damme, Laurence Vilain, Leo Declercq, Lieven De Temmerman, Lieven Simons, Lowie Lams, Luc Bekaert, Luc De Cat, Luc Teugels, Luc Vanpaemel, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc P, Marc Van Daele, Marc Vandamme, Marcel Pottier, Marijke Soetaert, Mark, Mark Logghe, Mathieu Decoene, Michail Sobadjiew, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Campe , Nicolas Vanermen, Niek Godfroid, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Quevy, Paul Decuypere, Paul Van Gestel , Pierre Blockx, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rob Remmerts, Roland Fromont, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudi Rademaekers, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sara Motte, Serge Allein, Sofie Devriese, Stefaan Brinckman, Stefan Masure, Steven Van De Woestyne, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Loose, Sven Maly, Thijs Tanghe, Tibbout, Tine Devroye, Tom Goossens, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vandamme Thierry, Vandenbroucke Lukas, Verduystert J.P, Walter Heynderickx, Ward Tamsyn, Willem Van Rij, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Debruyne, Wim Devriendt, Wim Pauwels, Wim Trio, Wim Van De Vijver, Wim Van Den Bossche, Wouter Courtens, Wouter Van Assche, Xavier Dirix, Yvan Van Gelder.

Kwak

© Danny Claeysier

Kleine Strandloper / Strandplevier

© Jan Baert / Johan Buckens

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Watersnip

© Marc Nollet

Grote Karekiet

© Marc Nollet

VOGELLIJST:

Kwartel, Krooneend, Zomertortel, Geoorde fuut, Lepelaar, Kwak, Purperreiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Grauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Kraanvogel, Strandplevier, IJslandse grutto, Bosruiter, Kleine strandloper, Krombekstrandloper, Pontische meeuw, Reuzenstern, Dwergstern, Grote stern, Dougalls stern,  Zwarte ooievaar,  Bosuil, Draaihals, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Cetti’s zanger, Grote karekiet, Graszanger, Snor, Blauwborst, Witsterblauwborst, Bonte vliegenvanger.

Bonte Vliegenvanger

© Johan Buckens

Bovenste foto: Draaihals © Augustijn De Ketelaere

Machteld Kaesemans 11/08/2020