Blikvangers van 10/08 tot en met 16/08/2020

Machteld Kaesemans

Een  zeldzame Kwak, juveniel, werd door veel vogelkijkers gespot en meermaals gefotografeerd aan de Warandeputten in Moerbrugge. In het Zwin werd een groot aantal Lepelaars geteld, ook in de Uitkerkse polders. De Visarend van Vloethemveld in Zedelgem is er nog steeds en in de Zwinvlakte zag men er ook een exemplaar. De Purperreiger liet zich eveneens bewonderen net als een mooie Bosruiter.

Bij de zangvogels viel de aanwezigheid op van een zeer zeldzame soort nl. een Struikrietzanger die gevangen en geringd werd. De Waterrietzanger, de Bosrietzanger en de Rietzanger werden ook genoteerd, moeilijk te herkennen in het veld vind ik… zie de foto’s.

Een Fluiter en een meer bekende Braamsluiper waren eveneens van de partij.

Bekijk de volledige vogellijst en de dagelijkse waarnemingen want er werd nog heel wat meer gezien en genoteerd.

Tot volgende week en groetjes.

Machteld.

Visarend

© Wim Trio

Lepelaar

© Willy Missinne

WAARNEMERS:

Annelies, Annie Dewulf, Arthur Floren, Bart Van Thuyne, Bart Verstraete, Beheerovereenkomsten VLM Regio West, Bert Vda, Birger Calis, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Brecht Desimpel, Bregt Desmet, Bregt Vandereyken, Catherine Priem, Desmedt Ronny, Dirk Vanpaemel, Dominique Demeulemeester, Dries Candaele, Eddy Becue, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Struyf, Erwin Derous, Ewout Ickxs, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Filip Jonckheere, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Fournier Sabine, Frank De Scheemaeker, Franky Beidts, Geert Carette, Geert De Clercq, Gerrit Genouw, Gregory Mortier, Guido Orbie, Guido Rappé, Hanneke Borghouts, Hans Delrue, Hans Hillewaert 🦀, Hans Roosen, Heidi Rau, Hendrik Borglevens, Henk Loobuyck, Ignaas Robbe, Ivan Vanhove, J Vanryckeghem, Jan Swimberghe, Jean Pieters, Jeanine Goossens, Jeroen Debruyne, Johan Buckens, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, John Nuyts, Jolien Schoonejans, Joris Elst, Julie Lecomte, Jurgen Lisabeth, Kenny Hessel, Knolja, Kobe Vd B, Koen Baute, Koen Eneman, Koen Maréchal, Koenv, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Lambelin Pierre, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Delva, Marc Merckx, Marc P, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Mathieu Decoene, Mc Gowan Marc, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Ph. Dequan, Pierre Blockx, Resteau Nathalie, Rita Noreilde, Rob Beuselinck, Robbe Gils , Romain Deloof, Ruben Saey, Sam Dewanckele, Sander Carael, Sidney Deblauwe, Simon Trenson, Sofie Devriese, Springuel Marie-Noëlle, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Viaene, Stefan Masure, Stephan Teerlynck, Sven Maly, Thierry Ory, Tibbout, Tim Proot, Tom Goossens, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vandamme Thierry, Wilfried Pattyn, Willem Van Rij, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Debruyne, Wim Provoost, Wim Rommel, Wouter Debruyckere, Wouter Demey, Wouter Faveyts, Yann Feryn.

Purperreiger

© Marnix Vyncke

Bosruiter

© J. Van Ryckeghem

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Struikrietzanger© Jan Baert

Bosrietzanger© Patrick Keirsebilck

Waterrietzanger / Rietzanger© Marc Nollet

 

VOGELLIJST:

Krooneend, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Kwak, Purperreiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Strandplevier, IJslandse grutto, Bosruiter, Kleine strandloper, Temmincks strandloper, Krombekstrandloper, Geelpootmeeuw, Grote stern, Bosuil, Draaihals, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Wielewaal, Cetti’s zanger, Waterrietzanger, Struikrietzanger, Grote karekiet, Graszanger, Fluiter, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper,  Blauwborst, Nachtegaal, Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Boompieper.

Fluiter / Braamsluiper

© Johan Buckens / Marc De Ceuninck

Bovenste foto:© Kwak Patrick Keirsebilck

Machteld Kaesemans 18/08/2020