Blikvangers van 31/08 tot en met 6/09/2020

Machteld Kaesemans

Deze Blikvangers gaan vooral over trekkende steltlopers. De vogeltrek naar het zuiden draait op volle toeren. Vooral aan de kust, in Het Zwin, in Zeebrugge, in de Uitkerkse Polders kan men er heel veel waarnemen op doortrek. Na het broeden in het noorden  trekken meerdere soorten in de maanden augustus en september naar het zuiden. Hieronder vinden jullie verschillende soorten waarvan er meerdere specimen gezien werden, zoals Bonte Strandloper tot 250, Krombekstrandloper tot 22, Kleine Strandloper tot 7 en Temmincks Strandloper 7. De Kemphaan was er ook, net als Oeverloper, Witgat, Groenpootruiter, Zwarte Ruiter e.a.

Buiten de steltlopers wil ik toch nog de Hop gezien aan de Oostendse vaart en de aanwezigheid van een Grauwe Klauwier vermelden.

Er werden nog heel wat andere soorten gezien, open daarvoor de link en kijk naar de vogellijst.

Tot volgende week met groetjes van Machteld.

Bonte Strandloper

© Jan Baert

Temminks Strandloper / Krombekstrandloper

© Johan Buckens / Filip De Ruwe

Kleine Strandloper

© Jan Baert

WAARNEMERS:

Aidan O’neill, Albert Neyt, Angela Eberhardt, Ann Dumoulin, Annie Dewulf, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart Dumez, Bart Duthoit, Bart Reckelbus, Bart Van Thuyne, Bart Verstraete, Beheerovereenkomsten Vlm Regio West, Birger Calis, Björn Deduytsche, Bjorn Longueville, Bregt Desmet, Bregt Vandereyken, Bruneel Luc, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Chris Coeckelbergh, Chris Melis, Christian Clerbaux, Christine Delrue, Christine Verscheure  En Eckhart Kuijken, Christof Van Ackere, Christophe Verriest, Daan Van Quickelberghe, Decoene Guy, Denis Van Der Elst, Desmedt Ronny, Dhaluin, Pieter, Dimitri Van Der Beken, Dirk Vandekerkhove, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, Eddy Blomme, Elias Tibax, Elie Coremans, Els, Emmanuel Crul, Emmanuel Dumoulin, Eric Hermy, Eric Inghelbrecht, Erwin Derous, Fernand Van Ginderen, Fientje Plientje, Filip De Ruwe, Filip Goethals, Fons De Wispelaere, Forget Aubin, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Fre D B , Frederic Gabrys, Frederik En Nayana Willemyns, Garben Logghe, Geert De Clercq, Gillis De Tremerie, Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Guido Vranken, Hanneke Borghouts, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Ooms, Hendrik Borglevens, Herman Blockx, Hirdmenn M., Ignace Anseeuw, Ivan Steenkiste, J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Vanhoutte, Jan Verbanck, Jan Versigghel, Janssens Marianne, Jean Hugé, Jean-Pierre R., Jelle Quartier, Jens De Bruycker, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Neirynck, Johan Opsomer, Johan Vandepitte, Johannes Jansen, Jonathan Meire, Joost Vandenberghe, Joris Elst, Jos Simons, Jp Valentin, Julien Hainaut, Karel Tack, Karim Neirynck, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Van Zonhoven, Koenv, Kris De Wit, Kris Lesage, Kurt Boux, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lieven De Temmerman, Lieven Nachtergale, Lieven Plettinck, Lisa Casier, Louis Bronne, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Luk Neujens, Maarten Schurmans, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc De Mulder, Marc Lievrouw, Marc Mangelschots, Marc Merckx, Marc P, Marcel Pottier, Marleen Regent, Marnix Vyncke, Mathias Wackenier, Mathieu Decoene, Mia Baete, Mike Vandeperre, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Niels Goulem, Noël Lievrouw, Patrick Beirens, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Patrick Vandousselaere, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Peter Laforce, Peter Schautteet, Peter Tibax, Philibert Moeyaert, Philip De Somer, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Pim Wolf, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Ria De Nève, Rik Vande Kerchove, Robbe Van Wassenhove, Robin Geys, Roland Fromont, Roland Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Romain Dumont De Chassart, Rosa Eberhardt, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sebastiaan Stevens, Sebastiaanv, Serge Allein, Sidney Deblauwe, Simon Vyncke, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Claeys, Stefan Mahieu, Steven De Saeger, Steven Degraer, Steven Van Den Bussche, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Maly, Thijs Calu, Tijs Naessens, Tine Devroye, Tom Ameye, Tom Goossens, Tom Martin, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Van Colenberghe Eric, Vanacker Johny, Vandenbroucke Lukas, Vandeputte Christian, Veerle De Saedeleer, Veerle Heyman, Verduystert J.P, Vincent Bosiers, Viviane Lootens, Waarnemer W.H, Walter De Smet, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Pauwels, Wim Van Sompel, Wouter Faveyts, Wouter Pattyn.

Kemphaan

© Patrick Keirsebilck

Oeverloper / Witgat

© Johan Buckens / Filip De Ruwe

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Groenpootruiter

© Marc Nollet

VOGELLIJST:

Kwartel, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Wespendief, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Strandplevier, IJslandse grutto, Bosruiter, Kleine strandloper, Temmincks strandloper, Krombekstrandloper, Grote stern, Kerkuil, Bosuil, Hop,  Draaihals, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Grauwe klauwier, Cetti’s zanger, Waterrietzanger, Graszanger, Bladkoning, Snor,  Braamsluiper,  Blauwborst, Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Boompieper, Grote barmsijs, Ortolaan.

Grauwe Klauwier

© Marc De Ceuninck

Bovenste Foto: HOP © Marc Nollet

Machteld Kaesemans:  08/09/2020