Blikvangers van 14/09 tot en met 20/09/2020

Machteld Kaesemans

Deze week zagen we toch enkele nieuwe soorten zoals de Morinelplevier in Het Zwin. Deze vogel is bij ons eerder zeer zeldzaam. Voor het eerst dit najaar konden we ook meerdere leuke eenden begroeten zoals Smient, Pijlstaart, Wintertaling en de echte wintergast “Topper”. Een Roerdomp werd gespot aan ’t Pompje. Ons kleinste valkje “het Smelleken” was er ook, net als de eerste Velduilen. Bij de kleinere vogels noteerde men: IJsgors, Groenlandse Tapuit, Sperwergrasmus en Roodkeelpieper.

Natuurlijk werden er nog heel wat andere soorten gespot, maar daarvoor druk je op de link van Vogelwerkgroep Mergus en kan je alles bekijken!!!

Veel vogelkijkgenot ook bij het trektellen en tot volgende week!

Groetjes van Machteld.

Topper

© Johan Buckens

Smient / Pijlstaart

© Marc Nollet / Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Aidan O’neill, Albert Neyt, Annick Decruyenaere, Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Antoine Pouillon, Anton Cnudde, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Axel Smets, Bart De Keersmaecker, Bart Duthoit, Bart Verstraete, Bart Wauters, Bastiaan De Ketelaere, Ben Koks, Bernard Miserez, Bert Biesemans, Birger Calis, Björn Deduytsche, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Bregt Desmet, Carlovds, Catherine Priem, Christine Delrue, Claessens Ronald, Co Dooms, David Van Den Schoor, Desmedt Ronny, Dirk Duytschaever, Dirk Pottier, Dirk Van Tricht, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, Eddy Becue, Eddy Blomme, Elie Coremans, Elie Desmet, Emmanuel Crul, Eric Grupping, Eric Hermy, Eric Inghelbrecht, Erik De Meersman, Erwin Collaerts, Fernand Van Ginderen, Filip Collet, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Francis Minnebo, Francis Vanvaerenbergh, Frank De Scheemaeker, Frank Descamps, Franky, Gabriel Casalanguida, Geert De Wispelaere, Geert Pauwels, Gilles Bavay, Gloxy, Gregory Mortier, Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Hanneke Borghouts, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Henry Cornet, Hirdmenn M., Hollebosch Philippe, Ignace Schoeters, Ivan Provoost , J Vanryckeghem, J. D., Jacxsens Bruno, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Mees, Jan Seys, Jasper Verreydt, Jean Dandois, Jean Marivoet, Jeroen Defauw, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Johannes Jansen, Jolanda Wannet, Jonathan Meire, Joris Elst, Jos Simons, Jozef Bafort, Jp Valentin, Julien Hainaut, Jürgen De Witte, Kenny Hessel, Klaas Debusschere, Koen Baute, Koen Maes, Koen Maréchal, Koen Willaert, Koenv, Kris De Wit, Kristof Derie, Kurt Boux, Kurt Geeraerts, Kurt Van Damme, Lebrun Raphael, Leo Declercq, Lies En Tin, Lieven Simons, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Feys, Luc Teugels, Luc Van Den Kerchove, Luc Vanpaemel, M.Van Achte, Maarten Ameye, Maarten Schurmans, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Mulder, Marc Delva, Marc Jeurissen, Marc Lievrouw, Marc Marblie, Marc Merckx, Marc Nollet, Marc P, Marc Pirmez, Marcel Pottier, Marco De Booij, Marijke Soetaert, Martijn Kerkhofs, Martin Windels, Mathieu Decoene, Maurice Le Comte, Maximiliaan Beeldens, Michel Gilté, Michel Louette, Michiel De Wulf, Miet Husson, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Patricia P., Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Pauline Klinkenberg, Peter Standaert, Philip De Somer, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Raoul Beunen, René Vos, Resteau Nathalie, Rik De Baere, Rik Vande Kerchove, Robrecht Debbaut, Robrecht Pillen, Roeland Lievens, Roland Vannieuwenhuyze, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sacha D’hoop, Sam Dewanckele, Sander Carael, Serge Allein, Sofie Devriese, Sophie Van Kempen, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Viaene, Steven Keteleer, Steven Van De Woestyne, Stijn Baeten, Stijn Borny , Thibaud Vandaudenard, Tibbout, Tijs Naessens, Tim Vochten, Tine Devroye, Tom, Tom Goossens, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vandamme Thierry, Vandeputte Christian, Vanloo Erik, Verbanck Johan, Verduystert J.P, Vincent Bosiers, Walter Heynderickx, Ward Vercruysse, Wauthier Boonen, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Decock, Wim Roelant, Wim Trio, Wouter Faveyts, Xavier Dirix, Yen Peeren, Zwin Natuur Park – Lesaccount.

Roerdomp

© Marnix Vyncke

Smelleken / Velduil

© Marnix Vyncke

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

IJsgors

© Johan Buckens

Groenlandse Tapuit

© Filip De Ruwe

VOGELLIJST:

Kwartel, Topper, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp, Koereiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Visarend, Wespendief, Havikarend, Rode wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Morinelplevier, Strandplevier, IJslandse grutto, Bosruiter, Kleine strandloper, Krombekstrandloper, Geelpootmeeuw, Reuzenstern, Grote stern, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Draaihals, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Roek, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Bladkoning, Sprinkhaanzanger,  Braamsluiper,  Sperwergrasmus,  Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Boompieper, Roodkeelpieper, Kleine Barmsijs, IJsgors.

Roodkeelpieper

© Geert Vanhulle

Bovenste foto: © Morinelplevier / Stijn Baeten

Machteld Kaesemans 22/09/2020