Blikvangers van 05/10 tot en met 11/10/2020

Machteld Kaesemans

Opnieuw een leuke week met veel waarnemingen en enkele nieuwkomers! Een  Alpengierzwaluw vloog over Oostkamp – Centrum en een zeer zeldzame Blauwstaart werd in de Velduilweiden van Uitkerke gespot. Op Roksem-Put werd de Grauwe Franjepoot gezien, de Rosse Franjepoot verbleef aan het Zwin.

We voelen de herfst en de naderende winter oa. door de aanwezigheid van Toendrarietganzen, Kramsvogels, Koperwieken en zowat 11.272 Keep / Vink, deze laatste bij het trektellen. Graag vermeld ik nog de Sperwergrasmus en een Bokje, voor de rest bekijken jullie de lijst van de dagelijkse waarnemingen , waar regelmatig meer dan honderd soorten genoteerd werden.

Nog veel vogelkijkplezier en tot de volgende.

Groetjes van Machteld.

Grauwe Franjepoot

© Marc Nollet

Rosse Franjepoot

© Filip De Ruwe

Toendrarietgans

© François Roland

WAARNEMERS:

Aidan O’Neill, Alain Boeckx, Albert Neyt, Albert Savijn, André Lebbe, Annick Decruyenaere, Annie Dewulf, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Antoine Pouillon, Anton Cnudde, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Axel Smets, Bart De Keersmaecker, Bart Moons, Bart Mortier, Bart Theunis, Bart Verstraete, Benny Cottele, Bert Biesemans, Bert Van Hecke, Birger Calis, Bjorn Longueville, Brecht De Meulenaer, C. Machiels, Carine Van Goethem, Catherine Priem, Cedric Rogiers, Cel Van Hooydonk, Claessens Ronald, Danny Dewulf, David Van Den Schoor, De Boeck Benoit, Denis Van Der Elst, Desmedt Ronny, Devriendt Verhulst, Dieter Coelembier, Dieter Van Osselaer, Dirk Pottier, Dirk Van Tricht, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dominique Demeulemeester, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddy Becue, Eddy Blomme, Elie Desmet, Elke Rommel, Eric Grupping, Eric Hermy, Erik Callebaut, Erwin Collaerts, Erwin Derous, Etienne Peeters, Ewout Ickxs, Ewout Ryckaert, Fabien Ruysschaert, Filip Collet, Filip De Ruwe, Filip Dierickx, Filip Goethals, Filip Jonckheere, Fons De Wispelaere, Fournier Sabine, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Frank Demey, Franky, Fre D B , Frederik En Nayana Willemyns, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Geert Boelens, Geert Carette, Geert De Clercq, Gerald Driessens, Gerrit De Vos, Gilles Bavay, Gloxy, Gunther Groenez, Gunther Vergauwen, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vandenberghe, Herman Blockx, Hilde Fontier, Hirdmenn M., Hubert Bedoret, Ignace Anseeuw, Igor Vandamme, Inge Buntinx, J Vanryckeghem, J. D., Jan De Vlaemynck, Jan De Vos, Jan De Wit, Jan Goossens, Jan Rottiers, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Vanwynsberghe, Jasper Verreydt, Jean Hugé, Jeremy Demey, Jeroen Desloover, Jo Seynaeve, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johannes Jansen, Jonathan Chartier, Jonathan Meire, Joram De Beukelaer, Joris Elst, Jp Nijns, Jp Valentin, Julie Lecomte, Julien Hainaut, K. Verstraete, Kaat De Wit, Kamil Daneels, Karel Boey, Karim Neirynck, Katelijne Kaerts, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Kevin Morren, Klaas Debusschere, Koen Baute, Koen Lepla, Koen Maréchal, Koenv, Kris De Wit, Kristof Derie, Kristof Van Asten, Kurt Boux, Kurt Van Damme, Lambelin Pierre, Leo Declercq, Lieven De Temmerman, Lieven Nachtergale, Louis Schramme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc De Naegel, Luc Deblauwe, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Feys, Luc Van Keer, Luc Vandecasteele, Luc Vanpaemel, Ludo Van Dorst, Maarten Savels, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Mulder, Marc Delva, Marc Hofman, Marc P, Marc Vandamme, Marc Versteyhe, Marcel Pottier, Marijke Soetaert, Marnix Vyncke, Mathias D’haen, Mathieu Decoene, Melina Kyametis, Michael Nicolai, Michiel De Wulf, Miguel Depoortere, Mistiaen Sigrid, Mottet Alexandre, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Noé Terorde, Olivier Vercauteren, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Van Wouwe, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Pecceu Bert, Peter Wijnsouw, Philibert Moeyaert, Philip De Somer, Pierre Blockx, Pierre Devillers, Piet Allegaert, Piet Smessaert, Pieter Claes, Pieter Van Hauwaert, René Matthys, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robin Geys, Roland Fromont, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Lenaerts, Sacha d’Hoop, Sander Bruylants, Simon Feys, Sofie Devriese, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Claeys, Stefaan Huysentruyt, Stefan Achten, Steven De Saeger, Steven D’haese, Steven Keteleer, Steven Van De Woestyne, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stijn Vincent, Sven Maly, Sven Vermeulen, Thierry Debaere, Tibbout, Tim Caers, Tine Devroye, Tom, Tom Goossens, Tom Martin, Tom Vandezande, Tony Parmentier , Tossens, Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vandenbroucke Kris, Verduystert J.P, Vic Puype, Waarnemer W.H, Walter Heynderickx, Wannes Bellens, Ward Dewilde, Ward Tamsyn, Warre Smets, Wilfried Pattyn, Willem Vannotten, Willy Dias, Willy Missinne, Wim De Cock, Wim Declercq, Wim Heylen, Wim Lambrechts, Wim Pauwels, Wim Roelant, Wim Van Sompel, Wout De Rouck, Wout Vanschoonbeek , Wouter Faveyts, Wouter Rommens, Wouter Vanwesenbeeck, Xander Termonia, Yvon Princen.

Bokje

© Johan Buckens

Sperwergrasmus

© Johan Buckens

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Kramsvogel / Koperwiek

© Marnix Vyncke

Keep

© Geert Vanhulle

VOGELLIJST:

Alpengierzwaluw, Parelduiker, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Visarend, Wespendief, Rode wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Strandplevier, Bokje, IJslandse grutto, Kleine strandloper, Krombekstrandloper, Rosse franjepoot, Grauwe franjepoot, Kleine burgemeester, Pontische meeuw,  Geelpootmeeuw, Vorkstaartmeeuw, Grote stern, Grote jager, Middelste jager, Kleine jager,  Bosuil, Velduil, Draaihals, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Bladkoning, Siberische sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Vale braamsluiper, Sperwergrasmus, Beflijster, Blauwborst, Blauwstaart, Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Kleine vliegenvanger, Groenlandse tapuit, Grote pieper, Boompieper, Waterpieper, Europese kanarie,  Kleine Barmsijs, Goudvink, Appelvink, IJsgors, Sneeuwgors.

Blauwstaart

© Marc Peeters

Bovenste foto: © Alpengierzwaluw /  Johan Buckens

Machteld Kaesemans 18/10/2020