Uitnodiging Vogelatlas vergadering – donderdag 18 november 2021

Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen

 

Zo wat alle vaste tellers lieten weten nu donderdag aanwezig te zullen zijn op de regionale Vogelatlas vergadering waar we met Simon Feys, één van de nationale Natuurpunt Studie verantwoordelijken als spreker nog eens duidelijk alle spelregels overlopen van tellen tot uitwerken tot interpreteren. Mag ik jullie ook verzoeken je passwoorden mee te brengen en jullie mogen ook voordien reeds een reeks vragen naar me doormailen of meebrengen naar de vergadering.

 

Maar ook voorlopige niet vogelatlas hok tellers zijn meer dan welkom om zich te laten onderdompelen in de materie van het vogelatlas hok tellen en eeuwige roem  te verwerven als (deel) hokteller in wat voor 20 jaar de bijbel voor de Vlaamse vogelaar wordt!

 

We zijn immers nog op zoek een naar x aantal vogelaars die de allerlaatste witte vlekken onder elkaar willen verdelen – dat doen we officieel op de februari vergadering – maar het kan geen kwaad nu al eens te komen luisteren naar de methode en systematiek mocht je interesse gewekt zijn.

 

De  vijf vrije gebieden liggen rond Lissewege, de grensstreek met NL, Oedelem,  Ruddervoorde en Eernegem ….. er zijn al kandidaten maar die zouden liever  of met medetellers werken of zelf medeteller zijn.

 

Er zijn  twee wintertellingen van 01 december tot 28 februari en drie broedvogel zomertellingen (te spreiden over broedseizoen) te verrichten  (hokken van 5 op 5 km)   aangevuld met een reeks gouden grid hok tellingen ( 1k op 1 km) . Voor ons doorgewinterde Mergus tellers is dat eigenlijk heel goed te doen en velen doen het al spontaan zonder erop attent te zijn.

 

Deuren open vanaf 19u30  -start 20u. De drank wordt de ganse avond door de Mergus Sponsors Kite Optics en fietsen Raleigh aangeboden.

 

Stuur gerust een mailtje als je aanwezig kunt zijn!

 

In bijlage een reeks handleidingen en zie ook als een op www.vogelatlas.be naar de vrije hokken …. Etc ……..

 

Frank en zijn ganse Team 

 

 

VOGELATLAS

Mag ik iedereen uitnodigen volgende week donderdagavond 18 november om 20u in de  zaal van Vormingsplus (nu Avansa geheten) Sint-Pieterskerklaan 5 te Sint-Pieters met het oog op de verdere uitwerking en organisatie van de Vogelatlas voor onze regio.

Wie verwacht ik allemaal:

–          Iedereen die tot nu toe een hok telde – zij het  via een winter of zomertelling – en zijn gegevens nog moet interpreteren

–          Iedereen die deze winter een nog niet geclaimd hok wil tellen

–          Iedereen die volgende zomer een nog niet geclaimd hok wil tellen

–          Iedereen die wil meehelpen aan een hok te tellen (want dat kan ook per twee or drie of vier)

Simon Feys van Natuurpunt Studie Nationaal is eveneens aanwezig om op al onze vragen te antwoorden en uitleg te geven.

In het weekend verstuur ik nog een extra oproep met extra duiding omtrent wat nog vrij is, op wie ik zo’n beetje heimelijk reken, enz enz  ….

Mag ik van iedereen die aanwezig zal zijn –  na de extra oproep – of nu al  – een kleine bevestiging – om voldoende tafels en stoelen te kunnen klaarzetten.