Oproep medewerking Zomerganzentelling 16 en 17 juli 2022

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

 

Hoys allen

 

Er komt straks een nieuwe volledige nieuwsbrief – maar heel kort even aanhalen dat het dit weekend zomerganzentelling is in gans Europa en wij ons geengageerd hebben zoveel mogelijk gebieden te tellen.

 

Daarenboven krijgen we daar een heel mooie bijdrage voor per telling die we graag naar ons Mergus reservatenfonds doorstorten, dat ondertussen 46 ha groot is.

 

Hoe kan je meetellen – door als winterwatervogelteller – het gebied  dat je midmaandelijks bezoekt – ook dit weekend te tellen en in het watervogelprogramma van het inbo in te geven

 

Als niet vaste teller – gewoon alle zomerganzen  (canada’s) (grauwe) etc   .. die je dit weekend  waarneemt ingeven in waarnemingen.be. Wij zorgen ervoor dat ze dan wil in de nationale computer onder de Mergus noemer ingebracht worden.

 

En graag ook op alle zandwinningsputten en kanalen graag eventueel late broedgevallen van fuut, kuifeend en dodaars  ingeven in waarnemingen.be. Ze zijn een waardevolle aanvulling voor de Vogelatlas en regionale broedvogelrapporten.

 

Alvast bedankt

 

Marc Dc en Frank DS

 

Ps de meeste huiszwaluwen tellingen zijn binnen – en we merken tot onze vreugde een status quo op tov 2021, wel wat schommelingen per deelgemeente, maar een gelijkaardig totaal. Gaf jij je tellingen nog niet door – graag volgende week aub.