Mergus Nieuwsbrief 20230323: arkavond – webcam – Litouwen – fonteintjes – woensdagavond – varia – overlijden

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Hoys allen

 

Een beetje vroeger dan verwacht al een nieuwe Nieuwsbrief! Tot morgen hopelijk in zaal de Ark. Iedereen welkom – nu vlug nog wat voorbereiden want ik mag zelf aan het woord. Spannend.

 

MORGEN  – ARK AVOND – DONDERDAG 23 MAART – CAMARGUE EN HELGOLAND

Op de maart sessie – ook hier de laatste voor het winterseizoen – brengt Mergus enkele dichtbij reis fotografie reeks/reportages en deze keer zijn dat de uitstappen naar de Camargue en Helgoland. Een niet te missen mix van vogels, planten, insecten, landschappen en sfeer!

Kom mee (na) genieten in zaak Onze Ark, Sint-Michielslaan 35, 8200 Sint-Michiels. Gratis toegang – ruime parking – gezellige bar – deuren open 19u45 – start 20u.

 

WEBCAM SLECHTVALK ACTIEF

Op de startpagina van onze www.mergus.be vindt je naast de waarnemingen, trektellen en blog rubriek nu opnieuw beelden van op de slechtvalken nestbak OLV Toren. Het is het moment voor de eerste eileg vinden we!

 

WOENSDAGAVOND ACTIVITEITEN

Johan Van Heulebrouck – waarvoor dank – stelde samen met het ganse bestuur en een vaste reeks medewerkers opnieuw een mooi woensdagavond programma samen. Alle excursies vanaf deze week op de activiteitenkalender van www.mergus.be op te volgen

 

FONTEINTJES

De voorjaarstrek is volop van start gegaan en waar kan je die beter bestuderen dan in de Fonteintjes, bij Stefaan, Dries e.v.a! Ga er bij mooi weer en oostenwind zeker eens langs! Het kan echt verbluffend zijn!

 

MET MERGUS OP REIS NAAR LITOUWEN OLV JOHAN DEBUCK EN STARLING

 

Hieronder de uitgewerkte versie van Starling omtrent een Mergusreis Litouwen 2024, van 8 tot 16 Juni 2024.

De trip is met een plaatselijke gids, die daar goed zijn weg kent, ik neem uiteraard de groep op sleeptouw in mijn gekende stijl.

Zijn reeds ingeschreven mezelf, Vallie, Wim Trio, Isabelle, Nathalie Resteau, Karina, Johan VH en Martine, nog vier plaatsen te gaan!

Geïnteresseerden moeten zich wel rechtstreeks intekenen via de ondervermelde link.

 

https://www.starlingreizen.be/reizen/natuur-en-vogelreis-naar-litouwen-van-west-naar-oost/

 

VARIA

Op aanvraag van regionaal houtlandschap gidsen we een door hen georganiseerde grote publiek vroeg morgen wandeling in Tillegem op zaterdagmorgen 01 april (geen grap). Aanvang 06u30 aan het Kasteel! Gratis ontbijtje voorzien daarna. Alle Mergussers steeds welkom natuurlijk. Kom je af en of wil je mee gidsen stuur een mailtje naar marc.nollet4@telenenet en of fds4022@gmail.com.

 

Isabelle vraagt me volgende om volgend natuur life concert aan te kondigen op 15 april in de knusse zaal van cinema Rialto te Den Haan – zie bijlage. Warm aanbevolen!

 

VRIJWILLIGE BIJDRAGE – STEUN MERGUS  – REEDS 179 SYMPHATISANTEN VERNIEUWDEN HUN BIJDRAGE – NOG 32 VOGELAARS DEDEN DIT NIET – ZIE JE VLUG EVEN NA OF JIJ HET DEED EN STORT GRAAG NOG VANAVOND INDIEN NIET

Langs deze weg willen we jullie vriendelijk vragen om jullie steunbijdrage van €12 te storten op ons nieuw rekeningnummer BE 15 8917 5408 0030 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding “Steunbijdrage 2022”. Nieuwe sympathisanten worden gevraagd om ook hun e-mailadres door te geven.

 

TOT SLOT

Vergeet niet van de wekelijkse blikvangers van onze Machteld te genieten op www.mergus.be en de Mergus Facebook. Met dank aan Geert De Clercq voor het opmaken van de teksten de laatste weken!

Met vriendelijke groeten          Frank en zijn ganse Bestuur