Mergus Nieuwsbrief 2024 (2): Mergus Winterfeest – ‘witte’ reiger slaapplaatstelling – wulpenslaapplaats telling – stootvogeltelling – uitnodiging excursie naar afgesloten deel Vloethemveld – vrijwillige bijdrage 2024

Frank De Scheemaeker

Mergus Nieuwsbrief 2024 (2): Mergus Winterfeest – ‘witte’ reiger slaapplaatstelling – wulpenslaapplaats telling – stootvogeltelling – uitnodiging excursie naar afgesloten deel Vloethemveld – vrijwillige bijdrage 2024

 

Hoys allen

WITTE REIGER SLAAPPLAATSTELLING

In het totaal noteerden we 46 kleine zilver, 102 koereiger en 92 grote zilverreiger, verspreid over 13 slaapplaatsen. Gedetailleerd verslag in bijlage. Een woord van dank aan alle tellers.

 

WULPEN SLAAPPLAATS TELLING

Dit weekend wulpenslaapplaats telling – alle vaste tellers kregen een oproep van coördinator Guido Rappé, die zijn tellers op voorhand bedankt.

 

STOOTVOGELTELLING

Van 26 01 t.e.m. 05.02 gaat onze (zet u vast) 27ste opeenvolgende stootvogeltelling door. Door de voorbereiding aan Velofollies een klein beetje vertraging met het versturen van de uitnodigingen en de kaarten naar de vaste tel kern – maar dat komt begin volgende week in orde!

Er zijn ook gemeenschappelijke (stootvogel) tellingen naar Dudzele, Oostkerke, Hoeke en Lapscheure en dat op zondag 28 01 2024: afspraak 09u gekende randparking Haven Brugge. Terug ca 12u15 – ook voor beginnende vogelaars! Warme kledij aanbevolen!

 

MERGUS WINTERFEEST: VRIJDAG 26 JANUARI

 

Steeds een schot in de roos: we noteren na reeds meer dan 50 inschrijvingen, maar er kunnen tot 100 personen in de zaal. Dus aarzel niet en schrijf je vandaag nog in via mail naar fds4022@gmail.com.

We herhalen het unieke programma en laat de kans niet liggen als eerste een unieke Mergus pet aan te schaffen en alzo onze natuurgebieden te steunen:

Plaats van gebeuren: de bovenzaal van het  – sport en cultuurcentum de Valkaert, Alfons Rodenbachstraat 42 Oostkamp (ruime parking) Deuren open vanaf 19u15! Eerste drankje (aperitief) aangeboden door het bestuur.

We zoeken nog enkele kandidaten om onze Mergus stand mee te helpen bevolken  – kandidaat geef een seintje aan Frank via fds4022@gmail.com of meld je spontaan ter plaatse. We bieden er namelijk de nieuwe unieke Mergus pet aan voor de som van 10€ die integraal naar de aankoop van onze natuurgebieden gaat in de polders van Koolkerke/Dudzele.

 

  • Ca 19u55: heel kort woordje Frank, voorzitter
  • 20u – Pim Wolf met een adembenemende reportage over trek en over land en over zee langsheen Westkapelle Nederland
  • Ca 21u30 uitreiking Mergus award 2024 aan Paul D’hoore – Stefan Keereman en Dries Candaele voor 20 jaar gecoordineerd trektellen langs de Fonteintjes.
  • Ca 21u40 tweede drankje aangeboden, ditmaal door de Mergus hoofdsponsors (fietsengroothandel – Frank en Kite – Sights of Nature – Georges)
  • Daarna gezellig bijpraten aan de bar!

ZONDAGMORGEN 10 MAART 2024: UITNODIGING WANDELEXCURSIE DOORHEEN STILTEGEBIED VLOETHEMVELD

 (beperkt tot 20 deelnemers)

Naar jaarlijkse gewoonte trekken we met een groepje Mergus vogelaars naar Vloethelveld. Één klein nadeel – we mogen maar met een groep van 20 personen binnen in het afgesloten/stilte gebied. Dus vlug een mailtje sturen naar fds4022@gmail.com aub en daarna mijn bevestiging afwachten.

Afspraak 9u aan de gekende hoofdingang thv Vloethemveld 10

Leiding zoals steeds: Dirk Pottier

 

VRIJWILLIGE BIJDRAGE 2024

Langs deze weg willen we jullie vriendelijk vragen om jullie steunbijdrage van €15 te storten op ons rekeningnummer BE 15 8917 5408 0030 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding “Steunbijdrage 2024”. Nieuwe sympathisanten worden gevraagd om ook hun e-mailadres door te geven.

Wat krijgen jullie daarvoor aangeboden:

–          gratis deelnemen aan de woensdagavonduitstappen in de zomer;
–          voorinschrijvingsrecht op de reizen en weekends: om te verhinderen dat steeds dezelfde mensen meegaan – mogen jullie zich nu al op een soort  kandidatenlijst laten zetten, door een eenvoudig mailtje naar fds4022@gmail.com te sturen.
–          rapporten met de resultaten van onze tellingen;
–          korting op de deelname aan het Mergus Zomerfeest;
–          en vooral veel uitleg en een leuke sfeer tijdens de activiteiten, want de Mergus is een echte vriendenbende waar iedereen zich steeds thuis voelt

 

Met vriendelijke groeten

Frank en zijn ganse bestuur!