Aalscholvertelling 16/01/2021

Wim Jans

De eerste aalscholvertelling van 2021 zit er op en met enige vertraging een verslag van de telling. Het was geen ideaal weer en ik dacht dat we de telling wellicht moesten uitstellen maar het klaarde op omstreeks 16 uur en dus konden we de telling laten doorgaan op zaterdag.

Iedereen was op post, ik vind het geweldig dat elke  telling zo goed wordt uitgevoerd. De resultaten dan maar. Zelf nam ik de Blauwe Toren voor mijn rekening en daar kwamen 24 Aalscholvers slapen. Kathleen Coen telde aan de Barge 26 aalscholvers. Emmanuel Crul nam het zeker voor het onzekere en telde op vrijdag 81 Aalscholvers aan de kleiputten van Hoeke en 31 vogels aan de Syphons te Damme. Aan de kleiputten van Wenduine waren Dirk Content, Franky Beidts en Bart Verstraete in de weer om Koereigers, Zilverreigers en Aalscholvers te tellen, resultaat 42 Aalscholvers.
Vloethemveld, geteld door Luc de Cat leverde 149 Aalscholvers op terwijl in de Misériebocht Ruben Saey 69 vogels kon optekenen. Stefaan Anseeuw en Marc De Ceuninck namen de golf en de Zandberghoeve voor hun rekening, resultaat 0 vogels aan de Zandberghove en de golf was goed voor 24 Aalscholvers. Tenslotte de kanalen Achterhaven tussen de Zelzatebrug en Palingpot: 181 Aalscholvers opgetekend door Rudi Vantorre. Dit blijft dus de grootste slaapplaats in de Regio en dit al gedurende enkele jaren.

In het totaal dus 670 Aalscholvers, geen echte uitschieter maar ook geen ondermaats resultaat. Rest me nog enkel alle tellers te bedanken en op naar de volgende telling.

Wim Jans