Aalscholvertelling 13/01/2018

Wim Jans

We hebben weer een geslaagde Aalscholvertelling achter de rug, alle slaapplaatsen werden geteld. Een overzicht van de resultaten. In Damme was zoals gewoonlijk Emmanuel Crul de teller van dienst , de Syphons waren goed voor 38 vogels terwijl de kleiputten van Hoeke 62Aalscholvers opleverde. In de Misériebocht vervangt Ruben Saey sinds een paar jaar Gabriël Wieme die jarenlang op post was. ik wil hem nog eens nadrukkelijk bedanken voor het jarenlange telwerk. In de Misériebocht kwamen 72 aalscholvers slapen. De grootste slaapplaats in onze regio is voorlopig de kanaalberm tussen de Zelzatebrug en de Palingpot, goed voor 234 Aalscholvers , Rudi Vantorre vond nog net een gaatje voor hij naar zonnige oorden vertrok, wie kan hem ongelijk geven als je het weer in Vlaanderen bekijkt. Luc De Cat is bijna met pensioen maar hij heeft me verzekert dat hij dan ook nog kan tellen en dus leverde Vloethemveld 155 aalscholvers op. Dirk Content telde 46 aalscholvers aan de kleiputten van Wenduine, dit lijkt dus een stabiele slaapplaats. Stefaan Anseeuw nam de Zandberghoeve, 0 aalscholvers en de Golf voor zijn rekening. Deze laatste slaapplaats was goed voor 12 vogels. De Golf lijkt dus niet echt een stabiel slaapplaats. De Expresswegput was goed voor 18 aalscholvers, met dank aan Nicolas Endriatis. De Blauwe toren, die ik zelf tel, leverde 45 aalscholvers op. In het totaal dus 682 Aalscholvers, geen slecht resultaat. Het doet deugd om te kunnen rekenen op alle tellers.

Wim Jans