Aalscholvertelling 17/11/2018

Wim Jans

De Aalscholvertelling zit er weer op, alle tellers waren op post en hieronder volgen de resultaten.
De Zandberghoevevijver en de Golf in Sijsele leverden respectievelijk 2 en 15 vogels op. Marc Deceuninck en Stefaan Anseeuw verzorgden deze telling.
Emmanuel Crul nam de Kleiputten van Hoeke en de Syphons voor zijn rekening en die twee gebieden waren goed voor respectievelijk 82 en 56 vogels.

Nicolas Endriatis telde de expreswegput, goed voor 34 vogels. Dirk Content nam de Kleiputten van Wenduine voor zijn rekening en telde daar 47 aalscholvers. Ruben Saey is een waardige opvolger van de helaas overleden Gabriël Wieme, die jarenlang de aalscholvers aan de Misériebocht geteld heeft , Ruben kwam uit op een totaal van 74 vogels. De kanalen van de achterhaven, geteld door Rudi Vantorre, voor hij vertrok naar Thailand, leverde slechts 114 vogels op. Ondanks zijn pensioen, het weze hem van harte gegund, telde Luc De Cat de aalscholvers aan het Vloethemveld: 178 vogels kwamen er slapen. Daarmee is dit de grootste slaapplaats van deze telling. Frank De Scheemaeker en co merkten bij de telling van Grote Zilverreigers in Meetkerke op dat er 4 Aalscholvers kwamen slapen aan de Put van Meetkerke, wellicht dat dit in de toekomst een grotere slaapplaats wordt.
Tenslotte nam ik de Blauwe Toren voor mijn rekening, hier kwamen 40 aalscholvers slapen. In het totaal kwamen dus 646 aalscholvers in onze regio slapen. Volgende afspraak op 12 januari, noteer alvast in je agenda.

Rest mij nog om alle tellers te bedanken en de volgende keer proberen we weer zo simultaan mogelijk te tellen.

Wim Jans