Aalscholvertelling 16/11/2019

Wim Jans

We hebben weer een geslaagde telling achter de rug, iedereen was op post en het doet plezier dat we er weer elke keer in slagen om de Aalscholvers te tellen op alle gekende slaapplaatsen.

Meteen maar van wal steken met de resultaten. Polderwind leverde geen enkele vogel op en dit was niet de enige nultelling want ook bij  de Zandberghoeve kwamen geen vogels slapen. Beter was het aan de Blauwe Toren, daar kwamen 44 Aalscholvers slapen. Dirk Content telde de kleiputten van Wenduine waar 48 vogels kwamen slapen. Damme, met twee slaapplaatsen leverde respectievelijk 36(Syphon) en 99 (Kleiputten Hoeke) Aalscholvers. Met dank aan Emmanuel Crul die deze slaapplaatsen voor zijn rekening neemt. Vloethemveld , wordt zoals altijd geteld door Luc De Cat en was goed voor 124 Aalscholvers. Ruben Saey telde 67 vogels aan de Misériebocht . De kanalen aan de achterhaven worden deze keer de grootste slaapplaats, Rudi Vantorre telde hier 173 Aalscholvers. Stefaan Anseeuw en Marc De Ceuninck nemen de Zandberghoeve(0) en de Golf aan Sijsele(23) vogels voor hun rekening. Hans Delrue nam de expresswwegput voor zijn rekening en klokte af op 46 Aalscholvers.

Rest me nog iedereen te bedanken de het totaal aantal Aalscholvers voor deze telling komt dus op 660.

Wim Jans