Aalscholvertelling 12/11/2022

Wim Jans

Wij hebben er weer een succesvolle telling opzitten. Wij zetten onze reeks ononderbroken voort.

Even de resultaten overlopen, in Brugge Centrum telde Kathleen Coen 27 Aalscholvers aan de Barge.

Emmanuel Crul telde de kleiputten van Hoeke en de Syphons, respectievelijke 117 en 28 Aalscholvers.
Stefaan Anseeuw en Marc De Ceuninck telden de Golf in Sijsele en de Zandberghoeve, daar zaten er 13 en 2 Aalscholvers.
De kleiputten van Wenduine werden geteld door Franky Beidts en daar waren er 68 Aalscholvers aanwezig.

Zoals altijd werden de kanalen aan de Achterhaven, dat is het stuk tussen de Zelzatebrug en de Palingpot geteld door Rudi Vantorre en hier kwamen 108 aalscholvers slapen. Nicholas Endriatis telde 52 Aalscholvers aan de Expresswegput en Luc De Cat kon 151 Aalscholvers optekenen aan het Vloethemveld. Dat betekent een totaal van 628 Aalscholvers , verleden jaar in november telden we 566 Aalscholvers. Dit resultaat is dus niet zo slecht, eens zien wat de januari-telling zal opleveren. Rest me nog alle tellers te bedanken en in januari zul je het zonder mij moeten doen. Een laatste toch wel merkwaardig feit, door de werken aan de vijvers van de Blauwe toren sliepen er geen aalscholvers daar, je zou verwachten dat ze dan zouden verhuizen naar Polderwind maar ik heb beide plaatsen gecontroleerd en ze waren beide onbezet.

Wim Jans