Aalscholvertelling 14 januari 2023

Wim Jans

Ruben Saey slaagde er in om een bijna het hoogste aantal in Beernem te tellen namelijk 106 aalscholvers. De kleiputten van Hoeke werden weer door Emmanuel Crul geteld, daar noteerden we 58 vogels en aan de Syphons 49 vogels. Rudi Vantorre telde de vogels tussen de Palingpot en de Zelzatebrug, goed voor 146 Aalscholvers en de putten Dujardin lijken nu toch een vaste slaapplaats te worden, 16 vogels waren daar aanwezig. Stefaan Anseeuw telde aan de golf 23 Aalscholvers en aan de zandberghoeve kwamen geen vogels slapen. Vloethemveld, zoals altijd geteld door Luc De Cat was goed voor 139 Aalscholvers. Franky Beidts telde 56 vogels aan de Kleiputten van Wenduine en Nicholas Endriatis kon 72 vogels optekenen aan de Expresswegput. Brugge Centrum, dat is aan de Barge was goed voor 24 Aalscholvers, geteld door Kathleen Coen. De Blauwe Toren is weer in de running, Frank De Scheemaeker telde er 46 Aalscholvers . Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor de inzet en op naar de volgende telling, in het totaal kwamen 735 Aalscholvers in onze regio overnachten .
Dit is een zeer goed resultaat en de cijfers liggen hoger dan die van de laatste jaren.