Eieren worden kuikens en worden dan gevoed.

Paul Maertens

Na het onweer was het een rollercoast met heel veel vragen. Is de installatie gehavend, raken we terug aan de beelden? Het was bang afwachten en met mondjesmaat raakten we wijzer. Zaterdag konden we de klus klaren en zo konden we gisteren en vandaag getuige zijn van het uitkippen van de 3 eieren.

Sinds gisterenmorgen op 1 mei hadden we al 2 kuikens en vandaag op 2 mei heeft nummer 3  zich kunnen bevrijden van haar te kleine behuizing en wordt omringd door hebberige broers en of zussen die zich druk maken om toch niet vergeten te worden.

Hieronder kun je een van de eerste voedingen zien zowel voor het ♀ als voor het ♂ en de kuikens. Elk zoekt z’n weg terwijl het derde kuiken de familie lijfelijk vervoegt.

Wordt vervolgt.

De Brugse slechtvalken correspondent,

Paul