Aalscholvertelling 12/01/2013

Wim Jans

Aalscholver (Foto Danny Claeysier)

We kunnen weer van een geslaagde telling spreken, iedereen ws op post. De resultaten: Blauwe Toren: 71 vogels, Misériebocht: 54 vogels, Damme: slaapplaats 1: 47 vogels en slaapplaats 2: 0 vogels. Dit laatste aantal is ook het geval voor het Zwin en de Zandberghoeve. Aan de Buffelbrug kwamen 9 aalscholvers slapen. Vloethemveld: 201, tussen de Palingpot en de Zelzatebrug: 286 vogels en tenslotte de expresswegput:24 vogels. Van Polderwind geen nieuws maar ik vermoed dat als de Blauwe Toren niet verstoord wordt dat de aalscholvers niet in Polderwind gaan slapen. Er gaan daar trouwens ook werken uitgevoerd worden zodat we wellicht in de toekomst daar geen aalscholvers meer mogen verwachten.

Ik wil de tellers nog eens bedanken, het lukt ons elke keer weer om de telling nauwkeurig en simultaan uit te voeren. Gabriël Wieme telde de Misériebocht, Frank De Scheemaeker het Zwin, Luc De Cat Vloethemveld, Rudi Vantorre tussen Zelzatebrug en Palingpot, Stefaan Anseeuw de Zandberghoeve en de Buffelbrug, Emmanuel Crul Damme en Nicolas Endriatis de expresswegput. In het totaal werden er dus voor onze regio 692 aalscholvers geteld, geen slecht resultaat maar zeker geen topaantal. Er ging ook één slaapplaats verloren, omdat er aan de put van Cloedt een sportcomplex is gebouwd, komen er geen aalscholvers meer slapen.

Wim Jans