Aalscholverslaapplaatstelling 16/11/2013

Wim Jans

De resultaten van de telling zijn weer volledig, vooreerst wil ik alle tellers bedanken voor de toch al jarenlange inzet.

De resultaten dan: Achterhaven kanalen: 214 (Rudi Vantorre), Blauwe toren: 8 (Wim Jans), kleiputten Wenduine : 10 (Dirk Content), Damme: 66 (Emmanuel Crul), Beernem: 36 (Gabriël Wieme), Buffelbrug: 20 (Stefaan Anseeuw), Vloethemveld: 172 (Luc De Cat), Zandberghoeve: 22 (Stefaan Anseeuw), Expresswegput: 28 (Nicholas Endriatis), Zwin : 0 (Frank De Scheemaeker)

Het totaal aantal vogels ligt dus op 576 wat een laagterecord is voor onze regio.

De aantallen van Vloethemveld en Expresswegput zijn waarschijnlijk onderschattingen maar de aantallen van vorige jaren zouden hiermee toch niet gehaald worden. Afwachten maar wat de januari telling oplevert en of er een dalende trend is in heel Vlaanderen. Normaal stuurt Koen Devos de nationale totaal resultaten door als alles binnen is. We wachten in spanning af.

Wim Jans