Aalscholvertelling 18/01/2014

Wim Jans

Een beetje vertraging voor het artikel maar dan hier toch de resultaten van de laatste telling. Kathleen, die de omgeving van de Buffelbrug afzocht naar Aalscholvers en ik(expresswegput) konden geen slapende vogels vinden op deze twee slaapplaatsen. Aan de Blauwe Toren kwamen 55 vogels slapen, toch weer een normaal aantal. In Beernem kwamen 48 vogels slapen en Luc De Cat telde 266 vogels op de slaapplaats in het Vloethemveld. Damme leverde 64 vogels en Frank verving Rudi;  de kanalen aan de achterhaven waren goed voor 216 aalscholvers. De Zandberghoeve was goed voor 3 vogels.
Het totaal aantal vogels bedroeg dus: 652 Aalscholvers.

We zijn er dus weer in geslaagd om de telling foutloos uit te voeren: bedankt voor de inspanning: Frank De Scheemaeker, Kathleen Coen, Gabriël Wieme, Emmanuel Crul, Stefaan Anseeuw en Luc De Cat.

Wim Jans