Aalscholvertelling 14-11-2015

Wim Jans

Een beetje met vertraging maar hier zijn ze dan , de resultaten van de Aalscholvertelling van november. De Blauwe toren: 34 vogels, de Golf in Sijsele en de Zandberghoeve, respectievelijk 39 en 11 vogels. De Kanalen tussen de Zelzate brug en de Palingpot leverde 178 vogels en is dus in november de slaapplaats met de meeste vogels. Vloethemveld bleef steken op 115 vogels, maar dit kan een onderschatting zijn omdat er nog veel bladeren aan de bomen stonden. In Damme kwamen er 66 vogels slapen en aan de Misériebocht 33 vogels. De kleiputten van Hoeke leverde 23 vogels, dit wordt wellicht een nieuwe slaapplaats. De expresswegput was goed voor 31 aalscholvers. Frank ondernam nog een poging om in Meetkerke een slaapplaats vast te stellen maar hier kwamen geen aalscholvers slapen.Mocht toch iemand opmerken dat daar Aalscholvers komen slapen, laat het me weten In het totaal telden we dus 530 Aalscholvers, een vrij mager resultaat maar wellicht dat de hoge temperaturen hier voor iets tussen zitten. Rest me nog alle tellers te bedanken: Frank De Scheemaeker, Stefaan Anseeuw, Gabriël Wieme, Nicolas Endriatis, Rudi Vantorre, Emmanuel Crul en Luc De Cat,  hopelijk zijn jullie ook op post op 16 januari.