Operatie behoud van de zwaluwen aan het station van Jabbeke

admin
Op zaterdag, 29 maart 2008, werden houten planken (ceder), voorzien van houtklossen, aangebracht onder de koperen dakgoot, kant pleintje. Dit geschiedde door Filip Mermuys en Willy Vermeersch, bijgestaan door Erik Blauwet. De werken vonden plaats onder het toeziend oog van de eigenaar, Laurent Debleecker. 8 kunstnesten ( 4 koppels) werden bevestigd onder de plank. 1 kunstnest bestaat slechts uit een start van een opbouw. Verder: 2 nesten (1 koppel) werden aangebracht onmiddellijk onder de goot, kant spoorweg. 6 nesten, bestemd voor gierzwaluwen (gebouwd door Willy Vermeersch), werden op de topgevels geplaatst. Droegen financieel bij aan het project (opsomming in volgorde van de inbreng): 1) Vogelwerkgroep Noordwest-Vlaanderen Mergus 2) Natuurpunt Jabbeke 3) Erik Blauwet